Antena Căutare

Anunț de ULTIMĂ ORĂ. Oficial guvernamental: „Armata se pregătește foarte serios DE RĂZBOI!”

Armata americană se pregăteşte 'foarte serios' de un posibil război cu Coreea de Nord, a indicat marţi un ales republican, care şi-a exprimat totuşi speranţa să nu se ajungă în situaţia ca aceste pregătiri să fie puse în practică.

'Administraţia examinează foarte serios opţiunile militare care ar putea intra în joc în ceea ce priveşte Coreea de Nord', a declarat Mac Thornberry, preşedintele Comisiei pentru forţele armate din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA.

'Antrenamentele sunt foarte serioase', a adăugat el. 'Militarii au pregătiri în curs, dar sper ca acestea să nu fie necesare', a subliniat el.

Ministrul apărării american Jim Mattis a insistat în mod repetat că eforturile de soluţionare a crizei nord-coreene trebuie să fie în primul rând diplomatice, adăugând totuşi că Pentagonul trebuie să fie pregătit întotdeauna pentru orice eventualitate.

Tensiunile cu Phenianul s-au agravat după înmulţirea anul trecut a tirurilor cu rachete balistice nord-coreene capabile să transporte un focos nuclear şi să atingă teritoriul american. Acestea s-au mai redus în intensitate odată cu discuţiile începute acum o săptămână între Seul şi Phenian.

Semn al faptului că tensiunile rămân ridicate, o alertă falsă a provocat panică sâmbătă în arhipelagul Hawaii, când locuitorii au primit un mesaj de avertizare că teritoriul este vizat de o rachetă balistică şi erau îndemnaţi să se adăpostească.

SUA şi aliaţii lor s-au reunit marţi la Vancouver în încercarea de a înăspri sancţiunile împotriva Phenianului, o reuniune la care China şi Rusia nu au participat şi pe care au pus-o deja sub semnul întrebării.

Tragedie pe șosea! Zeci de MORȚI în urma unui accident în care a fost implicat un autocar. Drama s-a petrecut în Kazahst... Veste-BOMBĂ. Doamna prim-ministru ESTE GRAVIDĂ: „Nu sunt prima femeie care muncește și va avea un copil!!!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x