Antena Căutare

Apel disperat al autorităților: „Suntem invadați! Sunt arme de distrugere în masă”

Micile păsări albe dintr-o specie de papagal indigen au creat haos în câteva oraşe din statul Australia de Vest, oficiali din localitate cerând guvernului să autorizeze sacrificarea în masă a păsărilor din specia Cacatua tenuirostris, relatează DPA.

"Aceste mici păsări deranjante au provocat pagube semnificative oraşului şi proprietăţilor", a declarat luni primarul oraşului Geraldton, Shane Van Styn.

"Avariază acoperişuri, provocând scurgeri, şi distrug izolaţiile de cauciuc de la ferestre. Ciocurile lor ascuţite sunt atât de puternice că pot distruge becurile pentru iluminat stradal şi gazonul artificial", a declarat Van Styn pentru DPA.

El a mai spus că păsările au dărâmat indicatoare stradale, au avariat cabluri de cupru şi chiar au provocat scurtcircuite electrice.

"Sunt arme de distrugere în masă cu pene", a subliniat primarul.

Apel disperat al autorităților: „Suntem invadați! Sunt arme de distrugere în masă”

Consiliul local din Geraldton plăteşte până la 400.000 de dolari australieni (320.000 dolari americani) pe an de mai mulţi ani pentru refacerea infrastructurii avariate de păsări, susţine Van Styn.

Păsările din specia Cacatua tenuirostris sunt un tip de papagal alb, care a fost descris pentru prima dată de naturalistul german Heinrich Kuhl în 1820, potrivit expertei în păsări Penny Olsen, autoarea cărţii "Flocks of Colour".

Cacatua tenuirostris este o specie indigenă în Australia, dar păsările au fost introduse în statul Australia de Vest. Stolurile mari de păsări din această specie pot distruge recoltele şi pot reprezenta o ameninţare chiar pentru păsările endemice, inclusiv alte subspecii locale de corella.

Shane Van Styn susţine că ar exista o populaţie estimată de 10.000 de păsări numai în Geraldton, iar populaţia este în creştere.

Consiliul este hotărât să treacă la sacrificarea păsărilor, potrivit primarului din Geraldton.

"Le vom atrage la sol cu grâu sau orice este atractiv pentru ele, iar apoi le vom prinde în plasă şi le vom gaza într-un mod uman", a mai afirmat el.

"Dacă mi se permite, le voi împuşca. Au devenit o problemă atât de mare pentru noi", a adăugat el.

Canalul ABC a informat că oraşele din apropiere au folosit mijloace extreme, printre care şi artificii, gaze letale şi chiar arme de foc într-o tentativă de a ţine sub control păsările distructive. În oraşul Bunbury din sud-vestul ţării, artificiile au speriat păsările numai temporar.

Anul trecut, guvernul din Australia de Vest a emis permise pentru sacrificarea a 2.000 de păsări, dar oficialii locali spun că numărul nu este nici pe departe suficient.

BREAKING NEWS. 26 de MORȚI și alte 90 de persoane rănite. Autoritățile au intrat în alertă de gradul zero!... Papa Francisc, avertisment înfiorător: "Lumea se află la un pas de un război nuclear"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x