Antena Căutare

Apocalipsa a venit! Imaginile înfricoșătoare surprinse noaptea trecută: „Doar Dumnezeu poate opri nenorocirea”

Aproximativ 27.000 de persoane au fost nevoite să fugă din case în miezul nopţii de luni spre marţi (ora locală), din cauza unui incendiu de vegetaţie care avansa rapid în sudul Californiei

Aproximativ 27.000 de persoane au fost nevoite să fugă din case în miezul nopţii de luni spre marţi (ora locală), din cauza unui incendiu de vegetaţie care avansa rapid în sudul Californiei.

Incendiul, izbucnit în comitatul Ventura, aflat la ocean, imediat la nord de Los Angeles, a afectat deja peste 12.500 de hectare de vegetație, potrivit pompierilor locali.

"Perspectivele de a ține sub control (focul) nu sunt bune", a explicat Mark Lorenzen, șeful departamentului de pompieri din Ventura în timpul unei conferințe de presă desfășurată noaptea trecută. "Doar mama natură va decide când îl vom putea stinge", a adăugat el.

Potrivit serviciului meteo, incendiul este alimentat de rafale de vânt puternice, de 80 km/oră.

"Incendiul se răspândește rapid spre orașul Ventura (cu o populație de 100 000 de locuitori)", a explicat șeful pompierilor.

Focul a privat deja 260.000 de persoane de electricitate, a indicat compania electrică regională, Southern California Edison.

Inițial se anunțase că o persoană și-a pierdut viața într-un accident produs pe o șosea din Ventura în timp ce încerca să scape din calea flăcărilor, însă șeful departamentului de pompieri din acest comitat, Steve Kaufmann, a precizat marți, în cadrul unei declarații făcute Associated Press, citată de BBC, că în mașina răsturnată nu a fost găsită nicio persoană decedată.

2017 a fost anul în care s-au înregistrat cele mai multe decese în California din cauza incendiilor. Peste 40 de persoane au murit în luna octombrie în incendiile care au devastat o parte din nordul viticol al acestui stat american.

Din nou tensiuni pe plan extern? Donald Trump a anunțat că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a Israelului... Imaginile durerii! Nu doar românii cred că bătaia este ruptă din rai. O tânără din Australia și-a snopit bebelușul de op...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x