Antena Căutare

Atac terorist la hotelul Intercontinental din Kabul. Se trage, iar curentul a fost tăiat "Pot auzi focuri de armă la primul etaj, însă nu ştiu unde sunt. Stăm ascunşi în camerele noastre"

Cel puţin patru atacatori se aflau sâmbătă seara în incinta Hotelului Intercontinental din Kabul şi trăgeau asupra persoanelor aflate în clădire, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informaţii afgane pentru AFP.

Cel puţin patru atacatori se aflau sâmbătă seara în incinta Hotelului Intercontinental din Kabul şi trăgeau asupra persoanelor aflate în clădire, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de informaţii afgane pentru AFP.

Sursa citată nu a menţionat dacă există victime însă a precizat că "atacul este în curs de desfăşurare". Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish, a confirmat atacul fără a oferi alte detalii.

Atacul a început cu o explozie şi curentul electric a fost întrerupt, a afirmat o sursă din cadrul serviciului de luptă împotriva terorismului. Comandoul a deschis focul la etajul al patrulea al hotelului, înainte de a se refugia la etajul al doilea, potrivit unei alte surse de securitate.

"Pot auzi focuri de armă la primul etaj, însă nu ştiu unde sunt. Stăm ascunşi în camerele noastre. Asiguraţi-vă că ajutorul ajunge rapid", a afirmat un client pentru AFP sub rezerva anonimatului.

Potrivit unui jurnalist AFP aflat în apropiere, drumurile principale care duc la hotel, situat în vestul capitalei Kabul, au fost închise circulaţiei. Hotelul Intercontinental din Kabul a mai fost ţinta unui atac revendicat de talibani în iunie 2011, care s-a soldat cu 21 de morţi. De atunci, hotelul se află sub supravegherea forţelor de ordine şi accesul este rezervat.

O conferinţă privind prezenţa şi investiţiile chineze în Afganistan a avut loc sâmbătă dimineaţă în incinta hotelului.

Vremea rea face ravagii în Europa! Trafic rutier dat peste cap, aeroporturi blocate, haos în gări... Atact armat în inima New Yorkului! Un turist român se află printre răniți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x