Antena Căutare

ATENTAT cu exploziv sau „cu otravă”, oprit în ultima clipă în Franța! Doi fraţi de origine egipteană au fost arestaţi!

Un nou atentat cu exploziv sau ”cu otravă” a fost dejucat în Franţa, unde au fost arestaţi doi fraţi de origine egipteană, a anunţat vineri ministrul francez de Interne Gérard Collomb, relatează AFP.

Un nou atentat cu exploziv sau ”cu otravă” a fost dejucat în Franţa, unde au fost arestaţi doi fraţi de origine egipteană, a anunţat vineri ministrul francez de Interne Gérard Collomb, relatează AFP.

”Două persoane de origine egipteană se pregăteau să comită un atentat, fie cu exploziv, fie cu ricină, o otravă (...) foarte puternică”,a declarat ministrul la BFMTV.

”Ei aveau tutoriale care indicau cum să fabrice otrăvuri pe bază de ricină”, a continuat el, anunţând că cei doi bărbaţi comunicau pe mesageria croptată Telegram.

”Arestarea a avut loc în al XVIII-lea arondisment parizian”, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei, precizând că unul dintre bărbaţi ”recunoaşte că a vrut să treacă la fapte”.

Potrivit acestei surse, arestare a avut loc vineri, pe 11 mai, cu o zi înainte de atentatul cu cuţitul comis la Paris de către Khamzat Azimov, un jihadist franco-rus care a ucis o persoană şi a rănit alte cinci în cartierul Opéra.

Un prieten al atacatorului, Abdul Hakim A., un franco-rus în vârstă de 20 de ani, a fost inculpat în legătură cu o ”asociere teroristă de răufăcători în vederea pregătirii unor infracţiuni vizând aducerea de atingere unor persoane”.

Două femei tinere - apropiate lui Abdul Hakim A. - au fost de asemenea reţinute în cadrul unei proceduri judicare cu privire la un asasinat şi tentativă de asasinate în legătură cu o întreprindere teroristă.

La sfârşitul lui martie, premierul Edouard Philippe a anunţat că 51 de atentate au fost dejucate începând din ianuarie 2015.

Franţa a intrat în era violenţei jihadiste în ianuarie 2015, prin atentate care au vizat săptămânalul satiric Charlie Hebdo, o poliţistă municipală la Montrouge şi la un supermarket cu specific evreiesc la Paris, soldate cu 17 morţi.

Atacul comis sâmbătă la Paris a crescut la 246 bilanţul persoanelor ucise de la începutul acestui val de atentate jihadiste în Franţa.

FOTO. O tânără din Italia a fost condamnată la închisoare după ce a denigrat românii pe Facebook: "Miros urât şi su... Au fost clipe de teroare, în urma unui atac armat, la o şcoală din SUA! Zece persoane ucise: Atacatorul, un elev al lice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x