Antena Căutare

Atentat terorist oprit la Bruxelles! Un bărbat a încercat să se arunce în aer, în Gara Centrală din capitala Belgiei

S-a dat din nou alarma teroristă în Belgia. Un kamikaze aspirant a încercat să se arunce în aer în gara centrală din Bruxelles.

S-a dat din nou alarma teroristă în Belgia. Un kamikaze aspirant a încercat să se arunce în aer în gara centrală din Bruxelles.

Explozia nu a rănit pe nimeni, dar 42 de români, baricadaţi într-un restaurant din apropiere, au trecut prin momente de groază.

Atacatorul, un marocan în vârstă de 36 de ani, a fost ucis de forţele de ordine.

Era 20:44 ora locală, când gara centrală din Bruxelles a devenit, din nou, ţintă teroristă. O explozie a răsunat în oraş.

În câteva minute, zona a fost încercuită. Iar oamenii aflaţi în barurile şi restaurantele din apropiere, printre care şi 42 români, au fost sfătuiţi să nu se mişte. Augustin este unul dintre ei.

Unul dintre turiştii români a suferit o rană minoră, la mână. Haosul a fost uriaş. În câteva clipe, sute de oameni aflaţi pe stradă au căutat adăpost.

În vârstă de 36 de ani, un bărbat a plănuit să declanşeze infernul. Avea în bagaj o bombă artizanală realizată din cuie, care, din fericire, nu a funcţionat. Când geanta a luat foc, atacatorul a încercat să fugă şi a fost neutralizat de poliţişti. Procurorii îl aveau în evidenţă pentru hărţuire sexuală şi posesie de droguri. Niciun indiciu însă, despre o posibilă radicalizare.

Ore bune, trupul lui Oussama Zariouh a rămas nemişcat. Nimeni nu a avut voie să se apropie, până când geniştii s-au asigurat că bărbatul nu are alte bombe asupra lui. În afara atacatorului, nu există victime. Incidentul a provocat, însă, scene de panică în interiorul, dar şi în afara gării.

Pe mulţi, sunetul sirenelor şi măsurile crescute de securitate i-au trimis înapoi în timp. Direct pe 22 martie 2016, când 23 de oameni au murit şi 300 au fost răniţi în două atacuri coordonate pe aeroportul Zaventem şi staţia de metrou Maelbeek.

Alertă la Casa Regală Britanică. Prințul Philip a fost internat de urgență din cauza unei infecții!... Alertă pe un aeroport din SUA! Toți pasagerii au fost evacuați, un polițist a fost înjunghiat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x