Antena Căutare

Avion din Myanmar dispărut cu peste 100 de persoane la bord. Fragmente au fost găsite pe mare: ”Înclinăm către un incident tehnic. Condiţiile meteo erau bune”

Fragmente dintr-un avion militar la bordul căruia se aflau peste 100 de persoane - majoritatea femei şi copii, membri ai familiile unor militari - au fost găsite pe mare, la câteva ore după dispariţia aeronavei de pe ecranele radarelor, relatează AFP.

Fragmente dintr-un avion militar la bordul căruia se aflau peste 100 de persoane - majoritatea femei şi copii, membri ai familiile unor militari - au fost găsite pe mare, la câteva ore după dispariţia aeronavei de pe ecranele radarelor, relatează AFP.

”Am găsit în mare piese de avion”, la 218 kilometri de oraşul Dawei, în sud-estul Myanmarului, a declarat miercuri seara pentru AFP Naing Lin Zaw, un reprezentant al Forţelor aeriene.

”Comunicarea a fost pierdută brusc, către ora (locală) 13.35 (10.05, ora României)”, a anunţat puţin mai devreme generalul Min Aung Hlaing, şeful armatei, pe pagina sa de Facebook.

Generalul a precizat miercuri seara că erau 106 militari şi membri ai familiilor lor, dar şi 14 membri ai echipajului, în acest avion cu turbopropulsor de tip Y-8F-200, de fabricaţie chineză.

O sursă aeroportuară a evocat anterior prezenţa a 116 persoane la bord.

”Operaţiuni de căutare şi salvare sunt în curs, cu sprijinul unor avioane şi nave militare”, a adăugat şeful armatei. Unul dintre aceste vapoare a descoperit fragmentele.

Contactul cu avionul a fost pierdut în momentul în care survola regiunea Dawei, la Marea Andaman.

Aeronava a decolat cu puţin timp înainte din oraşul Myeik, în sudul Myanmarului, unde se află bazele militarilor şi familiilor lor, şi urma să aterizeze la Yangon, capitala economică a ţării.

Potrivit unui purtător de cuvânt al armatei, două treimi dintre pasageri erau femei şi copii.

”Acest tip de zbor este organizat de două ori pe lună, pentru familiile militarilor”, a declarat o sursă aeroportuară pentru AFP.

”CONDIŢII METEO BUNE”

”Înclinăm către un incident tehnic. Condiţiile meteo erau bune”, a adăugat acest oficial, în contextul în care întreţinerea materialului militar - în această ţară care rămâne una dintre cele mai sărace din Asia de Sud-Est - este un subiect de îngrijorare, în profida păstrării puterii politice de către armată.

În iunie 2016, un elicopter militar s-a prăbuşit (trei morţi) în provincia Bago (centru). Condiţii meteorologice nefavorabile au fost evocate atunci, drept cauză a accidentului.

Flota aeriană a Myanmarului este veche şi depăşită moral, afirmă un fost oficial din cadrul aviaţiei Ministerului Transporturilor, sub protecţia anonimatului.

În februarie 2016, cinci militari au murit după ce avionul militar, la bordul căruia se aflau, s-a prăbuşit în apropierea capitalei administrative Naypyidaw.

Accidentele în transporturi sunt foarte frecvente în Myanmar, o ţară care s-a deschis lumii începând din 2001, după autodizolvarea unei junte militare care a izolat-o timp de decenii.

În aprilie, cel puţin 30 de persoane au murit în estul Myanmarului, în urma coliziunii, noaptea, între o navă de transport de pasageri şi un cargo, în regiunea Yangon.

Precedentul accident de amploare în Myanmar a avut loc pe 28 august 1998, când un avion aparţinând companiei Myanmar Airways, la bordul căruia se aflau 39 de persoane, a fost găsit la patru zile după ce a fost dat dispărut.

Informaţii contradictorii l-au semnalat mai întâi intact, în Laos, până când a fost descoperit în estul ţării.

Un avion militar cu 116 persoane la bord a dispărut de pe radar în Myanmar... Atenție, IMAGINI TERIFIANTE! Cei trei teroriști din Londra înjunghie un om în plină stradă, poliția trage în ei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x