Antena Căutare

Big Ben, simbolul Londrei, poate fi transformat în închisoare. Parlamentarii ar avea de suferit

Numele de Big Ben este folosit adesea pentru a desemna turnul care adăpostește clopotul de 13,7 tone ce anunță orele și marchează diferit sferturile de oră.

Numele de Big Ben este folosit adesea pentru a desemna turnul care adăpostește clopotul de 13,7 tone ce anunță orele și marchează diferit sferturile de oră.

În cea ce privește originea numelui său, există două teorii: prima face referire la inginerul Benjamin Hall, al cărui nume este înscris pe clopot, și cea de-a doua că ar fi fost botezat Big Ben în cinstea lui Ben Caunt, pugilist de categorie grea din anii 1850.

Prima transmisiune a BBC a fost deschisă de sunetul de la Big Ben, pe 31 decembrie 1923. Încă există un microfon în turn conectat la sediul British Broadcasting Corporation (BBC).

Ce nu știai este că există și 11 camere în interiorul turnului unde membrii Parlamentului puteau fi închişi, pentru încălcări ale reglemetarilor constituţionale.

Ultima dată când acest lucru s-a întâmplat a fost pe 23 iunie 1880, când noul ales, Northampton MP Charles Bradlaugh, a refuzat să depună jurământul de credinţă şi a petrecut o noapte in interiorul turnului, scrie bbc.com

Alertă la Casa Albă! Aripa de nord a fost închisă, un bărbat este reținut... Epocal. A fost descoperit mormântul lui Aristotel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x