Antena Căutare

Carnavalul poartă masca fricii anul acesta! Vor fi mii de poliţişti pe străzi, între carele alegorice

Mai multe oraşe ale lumii trăiesc, deja, sub semnul carnavalului, iar altele fac ultimele pregătiri pentru marea sărbătoare.

Mai multe oraşe ale lumii trăiesc, deja, sub semnul carnavalului, iar altele fac ultimele pregătiri pentru marea sărbătoare.

Anul acesta, mai ales în Europa, petrecerile ar putea fi umbrite de teama pentru siguranţa personală, după agresiunile împotriva femeilor din noaptea de revelion, de la Koln. Dar chiar şi oraşul german, renumit pentru carnavalul său, pare să fi trecut peste şocul acelor grave incidente.

Carnavalul este unul din simbolurile oraşului american New Orleans. Din acest sfârşit de săptămână până la 9 februarie, prin cartierul istoric defilează cortegii spectaculoase, cu zeci de care alegorice.

Carnalav în New Orleans

Paradele sunt organizate de grupuri cetăţeneşti care se întrec în crearea unei impresii cât mai bune în rândul spectatorilor. Iar aceştia au doar de câştigat.

Mai aproape de noi, carnavalul este în plină desfăşurare la Veneţia. Aici a avut loc aşa-numita "procesiune a celor 12 Marii", care aminteşte eliberarea unor tinere răpite de piraţi, în secolul al unsprezecelea.

Carnaval în Veneția

Turiştii şi spectatorii localnici şi-au expus şi ei măştile şi costumele, cu toată vremea cam mohorâtă.

La Veneţia, carnavalul este magic. Visele pot deveni realitate aici. Niciodată nu ştii ce te aşteaptă după colţ.

La Koln, carnavalul încă nu a început iar magazinele de costume sunt înţesate de cumpărători. După agresiunile colective din noaptea Anului Nou, comise mai ales de imigranţi, autorităţile le recomandă femeilor să evite fustele scurte şi alte ţinute provocatoare. Dar localnicele nu par să simtă nevoia unor precauţii deosebite.

În urma incidentelor au crescut şi vânzările de sprayuri iritante şi alte mijloace de autoapărare. Iar poliţia, sever criticată pentru reacţia slabă de la revelion, a promis că, acum, va fi mult mai vigilentă.

FOTO CREDIT

FOTO CREDIT

A comentat un program de slăbit și a câștigat 12 milioane de dolari cu un simplu mesaj pe o rețea de socializare... Zika a făcut peste 11.000 de victime în Africa! Un vaccin împotriva virusului ar putea fi disponibil peste un an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x