Antena Căutare

Casa Regală a făcut tristul anunț: „Suferă de o formă de demență. Nu mai recunoaște pe nimeni!”

Soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, prinţul Henrik, de origine franceză, suferă de demenţă, a anunţat miercuri Casa Regală

Soţul reginei Margrethe a II-a a Danemarcei, prinţul Henrik, de origine franceză, suferă de demenţă, a anunţat miercuri Casa Regală.

În urma unei lungi verificări şi, recent, a unei serii de examene medicale desfăşurate pe parcursul verii, o echipă de specialişti a spitalului din Conpenhaga a conchis că Alteţa sa regală, prinţul Henrik, suferă de demenţă”, se arată într-un comunicat.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demenţă, dar Palatul nu a menţionat boala exactă de care suferă prinţul.

“Acest diagnostic implică o degradare a funcţiilor cognitive ale prinţului”, se adaugă în anunţ.

Diagnosticul “poate fi însoţit de o schimbare în comportament, reacţiii, capacitatea de judecată, viaţa emoţională şi poate afecta, astfel, toate contactele cu lumea exterioară”, astfel că prinţul consort îşi va reduce activităţile, a precizat Casa Regală.

În vârstă de 83 de ani, soţul reginei Margrethe a II-a, care s-a pensionat în ianuarie 2016, este bine-cunoscut în Danemarca, în special pentru că nu şi-a ascuns niciodată dezamăgirea că nu a obţinut titlul de rege.

La începutul lunii august, el a anunţat public că refuză să fie înhumat alături de soţia sa, în mausoleul regal.

Ținuta Melaniei Trump pentru inundații? Tocuri cui și ochelari de aviator! Însă gestul ei pentru a ajuta victimele uraga... Noua lege a Educaţiei din Ucraina restricţionează predarea în limba minorităţilor naţionale. Puii de români nu vor mai a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x