Antena Căutare

Ce căuta avionul malaiezian la 8.000 km de destinaţie???

Autorităţile malaieziene au anunţat că avionul Boeing 777 s-a prăbuşit în Oceanul Indian, în dreptul localităţii australiene Perth. Nu există supravieţuitori, dar la suprafaţă ies zeci de întrebări. Prima şi cea mai pregnantă: ce căuta cursa MH370 la aproape 8.000 de km de destinaţia finală, Pekin???


Autorităţile malaieziene au anunţat că avionul Boening 777 s-a prăbuşit în Oceanul Indian, în dreptul localităţii australiene Perth. Nu există supravieţuitori, dar la suprafaţă ies zeci de întrebări. Prima şi cea mai pregnantă: ce căuta cursa MH370 la aproape 8.000 de km de destinaţia finală, Pekin???

Luni după amiază, autorităţile malaieziene au rispiti misterul: cursa MH 370, avionul Boeing 777, cu 239 de pasageri, s-a prăbuşit în apele Oceanului Indian, în dreptul localitaţii australiene Perth.

După 17 zile de căutări, începeau întrebările. După cum se poate vedea, pe 8 martie, avionul decolase din Capitala Malaieziei, Kuala Lumpur, cu destinaţia Pekin, un zbor de aproape 4.000 de kilometri. După mai bine de o oră şi jumătate de zbor, contactul se pierduse. Supoziţii. Un satelit chinez "spunea" că aeronava dispăruse undeva aproape de coasta vietnameză, un muncitor de la o platformă petrolieră jura că-l văzuse căzând în Marea Chinei de Sud, autoritaţile malaieziene se concentrau pe Strâmtoarea Malacca. Toate piste false.

După zile întregi de căutari, aria s-a extins. FBI a intrat pe pistă, 11 nave chineze au început patrularea, vapoare norvegiene măturau tot. Culoarul de Sud atingea Coastrele Australiei, cel de Nord ajungea până la graniţa dintre Turkmenistan şi Kazahstan!!! S-au croşetat legende despre piraţi aerieni, terorişti, comandanţi de navă care au predat Boeingul talibanilor, aerodromuri secrete din Pakistan, Al Qaeda...Nimic. Avionul parcă intrase în pământ. Sau în apă...

Apoi, totul se lămureşte. Sau aşa se pare. Din punct de vedere al zborului propriu zis, avionul decolează din Malaiezia, atinge 10.680 de metri altitudine, în spaţiul aerian thailandez, pierde contactul cu turnul de control între minutele 39 şi 49 ale cursei, urcă la 13.700 de metri, apoi cade, cu intermitenţe, până la 7.000 m. Ia, din nou, altitudine, ultima poziţie cunoscută este la o oră şi 34 de minute de la decolare. Aeronava se prăbuşeşte de la 8.990 de metri, la 7.991 kilometri de destinaţia finală şi la 4.164 km de Kuala Lumpur, dar în direcţie contrară traseului original!!!

Familiile victimelor sunt informate prin SMS. Greu de abia acum începe...

Citeşte şi:

Dramele rudelor: "Dumnezeule, nu pot trăi fără tine!"

Problemele anterioare ale comandantului navei

Mister: Telefoanele pasagerilor sunau non stop!

Poveste cu avioane dispărute...

Avionul pierdut, de negăsit

Nimeni nu se aştepta la asta. O parte din AMERICA vrea să se ANEXEZE RUSIEI. Iată dovada... Scandal uriaş în Belgia! Un ziar este acuzat de rasism după ce l-a făcut MAIMUŢĂ pe Obama...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x