Antena Căutare

Doliu în lumea filmului! Actorul John Hurt a încetat din viaţă la vârsta de 77 de ani

Actorul John Hurt a murit la vârsta de 77 de ani, fiind răpus de cancerul pancreatic! Anunţul a fost făcut, sâmbătă dimineaţă, chiar de agentul său.

În ciuda diagnosticului pus de medici încă din 2015, el a refuzat să-şi întrerupă activitatea. Cu o carieră cinematografică de aproape 60 de ani, John Hurt este cunoscut pentru rolurile sale din The Elephant Man, Harry Potter şi Midnight Express.

Născut pe 22 ianuarie 1940, aproape de Chesterfield, John Hurt a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a în anul 2014.

Premiat cu BAFTA şi nominalizat de două ori la premiile Oscar, John Hurt a jucat în peste 200 de filme artistice şi de televiziune, iar unul dintre cele mai recente este ”Jackie” (2016), în care interpretează rolul părintelui Richard McSorley.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Actorul Stephen Fry i-a adus un omagiu lui John Hurt, spunând că a fost ”mare pe scenă, pe micile şi marile ecrane”.

Elijah Wood, starul din seria ”Stăpânul inelelor”, a transmis: ”A fost o onoare să vă urmăresc, domnule”. Actorul Alfred Molina a spus că Sir John Hurt a fost ”un actor talentat, unul dintre cei mai buni din aceasta sau din orice eră”.

A urmat cursurile şcolii de artă St. Martin din Londra, înainte de a obţine o bursă la Royal Academy of Dramatic Art, în 1960. A debutat doi ani mai târziu, cu un rol mic în serialul ”Z Cars”.

A fost căsătorit timp de 12 ani cu Anwen Rees Meyers, pianistă şi fostă actriţă.

Imaginea care a şocat o lume întreagă! O femeie şi-a fotografiat gemenii legaţi la gură cu bandă izolantă şi a pus poza ... Previziunile apocaliptice ale Babei Vanga se confirmă: „Pacea va veni atunci când nu va mai exista această țară!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x