Antena Căutare

Donald Trump, dat în judecat de doi utilizatori de pe Twitter. Motivul? Preşedintele american "le-a dat block"

Reprezentanţii Knight First Amendment Institute au lansat un proces împotriva preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, în numele a şapte reclamanţi care au fost blocaţi de miliardarul republican pe Twitter, transmite BBC.

Reprezentanţii Knight First Amendment Institute au lansat un proces împotriva preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, în numele a şapte reclamanţi care au fost blocaţi de miliardarul republican pe Twitter, transmite BBC.

Miliardarul a fost vizat de aproximativ 4.000 de procese în ultimele trei decenii şi continuă să fie dat în judecată, chiar şi după ce a ajuns la Casa Albă.

Trump este un utilizator pasionat al reţelelor sociale, promovându-şi aliaţii şi atacându-şi adeseori criticii, de la jurnalişti la politicieni, pe Twitter. Recent, un purtător de cuvânt prezidenţial a explicat că postările lui Donald Trump de pe Twitter pot fi considerate declaraţii oficiale din partea preşedintelui Statelor Unite.

În acest sens, reprezentanţii Knight First Amendment Institute - un grup pentru libertatea de exprimare de la Universitatea Columbia - a lansat un proces în numele a şapte persoane, care au fost blocate pe Twitter de către Donald Trump.

Cei şapte reclamaţi susţin că au fost blocaţi de către preşedinte sau de către consilierii săi, după ce au răspuns mesajelor sale în mod critic sau ironic pe Twitter. Utilizatorii nu mai pot să vadă sau să răspundă postărilor unei persoane, dacă aceasta îi blochează pe Twitter.

Plângerea argumentează că prin blocarea unor persoane private, preşedintele american nu i-a lăsat să se alăture unei conversaţii online. De asemenea, Knight First Amendment Institute susţine că este vorba de o încercare de a suprima vocile disidente într-un forum public, fiind vorba de o încălcare a primului Amendament al Constituţiei SUA.

În proces sunt numiţi şi purtătorul de cuvânt Sean Spicer, precum şi directorul de social media Daniel Scavino. @realDonaldTrump are 33,7 milioane de urmăritori, în vreme ce pagina oficială a preşedintelui Statelor Unite @POTUS are 19,3 milioane de urmăritori pe Twitter.

Atenţie, părinţi! "Balena albastră" face noi victime. Un adolescent s-a sinucis: "Este o chestie reală. M... Scene înfiorătoare filmate în Marea Britanie. O mamă şi cei doi copii ai ei, români, bătuţi crunt de doi indivizi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x