Antena Căutare

Emmanuel Macron a devenit cel mai tânăr preşedinte din istoria Franței! Și lupta nu a fost deloc ușoară!

După o campanie cu suişuri şi coborâşuri şi o rată record a absenteismului, francezii au ales. Emmanuel Macron a devenit cel mai tânăr preşedinte din istoria ţării după ce s-a impus în mod clar în faţa rivalei sale, Marine le Pen.

După o campanie cu suişuri şi coborâşuri şi o rată record a absenteismului, francezii au ales. Emmanuel Macron a devenit cel mai tânăr preşedinte din istoria ţării după ce s-a impus în mod clar în faţa rivalei sale, Marine le Pen.

La nici 40 de ani împliniţi, fostul bancher a primit peste 66% dintre voturile celor care s-au prezentat la urne.

O victorie anunţată, dar nu mai puţin spectaculoasă, urmărită şi de echipa Observator la Paris.

O explozie de bucurie a pus stăpânire pe Caruselul de la Luvru, un loc simbol pentru istoria Franţei, ales de Emmanuel Macron pentru a-şi celebra victoria. Cu 66,06% din voturile exprimate, echivalentul a 21 de milioane de buletine de vot, la nici 40 de ani, liderul En Marche a devenit al 25-lea preşedinte francez.

Triumfător, după anunţul rezultatelor, Emmanuel Macron a ales să se prezinte ţării de unul singur. Într-un marş bine studiat, pe acordurile acordurile Odei Bucuriei, a traversat grădinile Luvrului în faţa unei mulţimi aflate în extaz. În ciuda unei victorii zdrobitoare asupra lui Marine Le Pen, 25 la sută dintre alegători nu s-au prezentat la vot, un procent nemaiîntâlnit din 1969.

Cel mai tânăr preşedinte de la împăratul Napoleon, Emmanuel Macron a reuşit să frâneze avansul periculos al extremismului de dreapa întruchipat de Marine Le Pen. Susţinută de 11 milioane de francezi, liderul extremei drepte a reuşit totuşi un scor nemaiatins de Frontul Naţional. Dublu faţă de cel atins de tatăl său în 2002, în faţa lui Jacques Chirac, pe care l-a sărbătorit cu. dans.

E fiul unor refugiați sirieni și a primit numele premierului canadian! Micuțul Justin Trudeau ar putea fi botezat de îns... Gara de Nord din Paris a fost evacuată! Poliţia a căutat trei persoane "periculoase"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x