Antena Căutare

Imagini ale durerii! Târgul de Crăciun de la Berlin a fost redeschis! Locul unde 12 oameni au murit a devenit loc de pelerinaj

Târgul de Crăciun din Berlin, unde a avut loc luni seara un atentat, a fost redeschis, după ce 12 persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite în atacul cu un camion care a intrat în mulțime, relatează AFP, citată de Agerpres.

Târgul de Crăciun din Berlin, unde a avut loc luni seara un atentat, a fost redeschis, după ce 12 persoane și-au pierdut viața și alte câteva zeci au fost rănite în atacul cu un camion care a intrat în mulțime, relatează AFP, citată de Agerpres.

''În pofida unor evenimente tragice'', târgul, situat în apropiere de Biserica Memorială, în plin centrul Berlinului, se va redeschide la ora 10,00 GMT, anunțau, într-un comunicat, societățile Schaustellerverband Berlin și AG City, după ce poliția a cercetat locul. Decizia a fost luată ''în strânsă coordonare'' cu autoritățile, precizează societățile care se ocupă de organizarea târgului.

Din rațiuni de respect, unele evenimente, inclusiv muzicale, vor fi interzise, se precizează în comunicat. ''Vrem să oferim un spațiu pentru reconciliere'', au afirmat cele două societăți. Vor fi amplasate, de asemenea, două plăcuțe în memoria victimelor, se mai spune în comunicat.

''Decizia de a redeschide târgul nu s-a luat ușor. Într-o astfel de situație, este incredibil de greu să iei decizia cea bună'', adaugă comunicatul.

AFP amintește că, luni seara, la târgul de Crăciun, organizat în apropiere de Biserica Memorială, unul dintre simbolurile capitalei germane, un camion a intrat în mulțime. Presupusul autor al atacului, revendicat de către gruparea Stat Islamic, este tunisianul Anis Amri (24 de ani). Dat în urmărire, el este căutat de către autoritățile germane, care au emis un mandat de arestare european în cazul lui.

Credit foto: Hepta

Un condamnat american a fost considerat ''apt'' să fie executat ''a doua oară''. Cum s-a ajuns la o astfel de decizie?... Alertă în Germania: Un centru comercial din Berlin a fost închis, iar transportul în comun, oprit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x