Antena Căutare

Imagini neobișnuite. „Cascade de sânge” au apărut în Antarctica. Specialiștii au găsit explicația!

Misterul așa-ziselor „cascade de sânge” din Antarctica i-a intrigat pe cercetători de aproape un secol, iar acum a fost dezvăluit motivul pentru care apa capătă această culoare

Misterul așa-ziselor „cascade de sânge” din Antarctica i-a intrigat pe cercetători de aproape un secol, iar acum a fost dezvăluit motivul pentru care apa capătă această culoare.

Când exploratorii din Antarctica au descoperit stânca pătată de o apă de culoarea sângelui, în 1911, au asumat că algele de culoare roșie sunt responsabile pentru această nuanță. Curând, locul căpătat denumirea de ”Cascadele de sânge”, deși s-a dovedit că nici sângele, nici algele nu sunt cele care imprimă această culoare peisajului, anunță playtech.ro.

De fapt, cascadele de sânge sunt rezultatul apei sărate bogate în fier care se oxidează în contact cu aerul, asemenea ruginei. Studiul, care a fost condus de cercetătorii de la Universitatea Alaska Fairbanks, a subliniat faptul că această structură „însângerată” se află sub o structură glaciară care are o vechime de peste 1,5 milioane de ani, potrivit Science Alert. Atunci când glaciarul s-a extins de-a lungul continentului înghețat, acum milioane de ani în urmă, a prins un lac sărat sub numeroasele straturi de gheață și zăpadă. Apa sărată a devenit din ce în ce mai concentrată, iar nivelul ridicat de sare nu i-a mai permis să înghețe la temperaturi normale.

Anunț oficial. A murit indonezianul care susținea că are 146 de ani!... Yoga cu bere, evenimentul sportiv care promite relaxare totală și promovează sănătatea. Organizatorii, luați în vizor de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x