Antena Căutare

Incendiu de proporţii în Siberia: 1.000 de case au fost distruse şi cel puţin 15 oameni au murit

Cel puţin 15 oameni au murit, aproximativ 500 au fost răniţi, iar 1.000 de locuinţe au fost distruse într-un incendiu de vegetaţie care afectează 20 de sate din regiunea rusă Siberia.

Cel puţin 15 oameni au murit, aproximativ 500 au fost răniţi, iar 1.000 de locuinţe au fost distruse într-un incendiu de vegetaţie care afectează 20 de sate din regiunea rusă Siberia.

Un număr de 468 persoane au cerut asistență medicală, iar 77 au fost spitalizate în regiunea Hakasia, conform unei purtătoare de cuvânt al administrației regiunii, Irina Emelianova.

O persoană este dată dispărută, iar alte opt se află în stare gravă.

Incendiile din sudul Siberiei au izbucnit duminică, fiind favorizate de temperatura relativ ridicată pentru această perioadă și de vântul puternic. Peste 30 de sate sunt afectate de aceste incendii care au provocat moartea a mii de vaci și oi.

Autoritățile ruse au mobilizat opt avioane și elicoptere, tunuri de apă și peste 5.000 de pompieri în încercarea de a ține focul sub control, misiune îngreunată de vântul puternic, informează agerpres.ro.

Pe website-ul său, Ministerul pentru Situații de Urgență rus i-a solicitat ''populației din regiunile afectate să combată incendiul care a fost declanșat de localnici care au dorit să ardă iarba''. Această metodă provoacă periodic, primăvara și vara, incendii masive în Rusia, adesea soldate cu victime.

În vara lui 2010, Rusia a fost afectată de grave incendii de pădure provocate de temperaturile ridicate, în special în partea europeană a țării.

Sursa: agerpres.ro

Pământul s-a zguduit din nou! Un cutremur de suprafaţă s-a produs în Los Angeles... A murit Günter Grass, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x