Antena Căutare

Japonia devastată de taifunul Lionrock. Peste 11 morți și alte sute de persoane izolate

Cel puţin 11 persoane au murit în nordul Japoniei, după ce taifunul Lionrock a adus ploi torenţiale, ce au provocat inundaţii, în regiune, au anunţat miercuri autorităţile citate de Wall Street Journal.

Cel puţin 11 persoane au murit în nordul Japoniei, după ce taifunul Lionrock a adus ploi torenţiale, ce au provocat inundaţii, în regiune, au anunţat miercuri autorităţile citate de Wall Street Journal.

Potrivit postului naţional de televiziune din Japonia, NHK, poliţia a descoperit nouă cadavre într-un azil inundat din prefectura Iwate, din nordul ţării, lovită în plin de Lionrock. Separat, autorităţile au găsit cadavrele unui bărbat şi unei femei, tot în vârstă, de asemenea în prefectura Iwate, precizeaza news.ro.

Râurile din mai multe zone din Iwate şi pe insula Hokkaido, din nordul Japoniei, au ieşit din matcă, inundând zone rezidenţiale şi blocând mai multe şosele. Imagini transmise de posturile de televiziune arată maşini şi case acoperite de apă.Presa japoneză afirmă că sute de locuitori din Iwate şi Hokkaido sunt izolaţi, pentru că mai multe poduri au fost distruse.

Lionrock a traversat nordul Japoniei marţi noapte, devenind al patrulea taifun din acest sezon care a ajuns pe uscat în arhipelagul nipon şi primul care s-a produs în nord-estul Oceanului Pacific de la începutul înregistrării datelor, în 1951, potrivit Agenţiei Japoneze de Meteorologie.

Taifunul a avut un traseu neobişnuit în Oceanul Pacific. S-a format în largul coastei de est a Japoniei, s-a îndreptat spre sud, apoi s-a întors spre nord şi, în cele din urmă, a virat spre nord-vest, înainte de a ajunge pe uscat.

Noroc sau ghinion?! Are 20 de ani, e Miss şi a trecut prin două tragedii! Nicole di Mario, tânăra care a supravieţuit cu... Joe Sutter, creatorul legendarului avion Boeing 747, a murit la vârsta de 95 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x