Antena Căutare

LA MULŢI ANI, 2017! Noua Zeelandă, Tonga şi Kiribati, primele ţări din lume care au trecut în noul an

Kiribati a fost primul stat care a intrat în 2017, în jurul orei 12.00, ora României.

UPDATE 15:00 La ora 15:00, ora României, și orașul Sydney a trecut în anul 2017. Peste 1,5 milioane de persoane s-au adunat la miezul nopţii în portul din Sydney pentru a privi jocul de artificii. Organizatorii evenimentului au adus omagii lui David Bowie și Prince, artiști care au murit în 2016. La ceremonie forțele de ordine au fost suplimentate cu 2.000 de polițiști, după ce în urmă cu două zile utorităţile australiene au arestat un suspect care a ameninţat pe o reţea socială că va comite un atentat în noaptea dintre ani în Sydney.

UPDATE 14:00 Auckland este primul mare oraş al lumii care a intrat în anul 2017, cu un joc de artificii impresionant în Sky Tower.

Între timp, multe oraşe ale lumii se pregătesc să întâmpine noul an cu măsuri de securitate suplimentare pentru evenimentele organizate de Revelion, după un an marcat de atentatele de la Nisa şi Berlin.

Autorităţile au ridicat bariere de beton şi vor utiliza autospeciale pentru a bloca accesul spre zonele unde au loc evenimentele de Revelion în Paris, Madrid şi New York.

De asemenea, numărătoarea inversă va fi întârziată în toate ţările lumii cu o secundă pentru a compensa încetinirea rotaţiei Pâmăntului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este al doilea an consecutiv în care festivităţile de la trecerea dintre ani sunt marcate de măsuri de securitate suplimentare şi de ameninţare permanentă a terorismului.

_______________

Kiribati a fost primul stat care a intrat în 2017, în jurul orei 12.00, ora României

Primii care au intrat în 2016 sunt locuitorii arhipelagului Kiribati, din Oceanul Pacific. Pe 21 din cele 33 de insule care alcătuiesc arhipelagul trăiesc 100.000 de oameni.

Ultimii care celebrează intrarea în 2017 sunt locuitorii din Honolulu, Hawaii.

A murit cel mai bătrân urs panda! Pan Pan, poreclit ”tatăl-erou”, s-a stins la 31 de ani... Un altfel de Colectiv?! Cel puțin 80 de persoane, strivite de mulțime la un concert în Australia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x