Antena Căutare

MAE: Un singur român dispărut în urma seismului din Italia!

Ministerul Afacerilor Externe are în atenție, în prezent, un singur caz pe lista persoanelor de cetățenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia.

Ministerul Afacerilor Externe are în atenție, în prezent, un singur caz pe lista persoanelor de cetățenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, luni, 29 august, toate celelalte 3 persoane de cetățenie română care figurau anterior ca fiind dispărute au fost identificate și sunt în viață.

Duminică seara, MAE anunțase că patru persoane mai erau date dispărute în urma seismului din Peninsulă, soldat până în prezent cu moartea a 11 români.

"În urma finalizării tuturor procedurilor, cele două transporturi funerare cu trupurile a 7 cetățeni români, decedați în urma seismului, au pornit în cursul acestei zile către România, urmând să ajungă în țară în dimineața zilei de 30 august 2016. Costurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite au fost suportate integral de Ministerul Afacerilor Externe din Fondul special de urgență aflat la dispoziția ministerului", mai precizează MAE.

Ministerul român de Externe menționează că a luat legătura cu reprezentanții Poliției de Frontieră Române, în vederea facilitării intrării în țară a transporturilor funerare.

Totodată, echipa consulară mobilă din cadrul Unității de Reacție Rapidă a MAE și cele două echipe consulare mobile ale Ambasadei României la Roma și Consulatului General al României la Bologna, aflate în zonele calamitate, încă de la debutul crizei, continuă activitatea și demersurile specifice la fața locului până la repatrierea tuturor trupurilor neînsuflețite ale cetățenilor români decedați și până la clarificarea situației persoanei de cetățenie română declarată dispărută, arată Agerpres.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia — (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna — (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe familiilor cetățenilor români care și-au pierdut viața în această tragedie și acordă în continuare întreaga asistență necesară.

Mai mulți copii români au rămas orfani în urma cutremurului din Italia... Ajutoarele acordate de Guvern în urma cutremurului din Italia: 6.000 de euro copiilor rămaşi orfani, 1.000 euro familiil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x