Antena Căutare

Milioane de ouă toxice au pus Europa pe jar, iar străinii arată cu degetul spre România în cel mai mare scandal alimentar

În timp ce Europa fierbe în scandalul milioanelor de ouă contaminate retrase din magazine şi al sutelor de ferme închise, autorităţile române dau asigurari că la noi nu sunt probleme.

În timp ce Europa fierbe în scandalul milioanelor de ouă contaminate retrase din magazine şi al sutelor de ferme închise, autorităţile române dau asigurari că la noi nu sunt probleme.

După ce presa germană a dezvăluit că substanţa care a declanşat panica - un insecticid extrem de toxic şi interzis în Uniunea Europeană - ar fi fost cumpărată din România, ANSVSA s-a autosesizat şi a demarat controale amănunţite.

România a devenit partea a celui mai mare scandal alimentar la nivel european. Milioane de ouă contaminate au fost retrase din magazinele din Germania, Olanda, Belgia, Suedia şi Elveţia. Astăzi, autotrităţile au adăugat la listă alte două ţpri: Franţa Şi UK. La noi nu s-a întâmplat nimic.

Iar în spatele acestui dezastru s-ar afla două firme româneşti susţine presa germană. Olandezii, cei mai mari exportatori de ouă din Europa, ar fi cumpărat 3.000 de litri de Fipronil, insecticid ce ar fi produs de o companie de la noi, pentru suma de 108.000 euro.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Impozit pentru cei bogați, pentru finanțarea reparațiilor la metrou, în New York: " În loc să pasăm factura utiliza... Atacurile teroriste din 11 septembrie 2001: 2.753 de morţi, peste 6.000 de răniţi, o naţiune îngenunchiată! La 16 ani de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x