Antena Căutare

Infernul se dezlănţuie în Nepal! Peste 3200 de morţi în urma unui cutremur de 7,9 grade: "Îngerii păzitori sunt elicopterele"

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,9 grade s-a înregistrat sâmbătă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocând victime şi pagube importante.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,9 grade s-a înregistrat sâmbătă în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocând victime şi pagube importante.

UPDATE Bilanţul seismului a depăşit 3200 de morţi. Eforturile de salvare se intensifică

Eforturile de salvare se intensifică, numeroase ţări şi organizaţii internaţionale trimiţând ajutoare, în condiţiile în care bilanţul cutremurului puternic produs sâmbătă în Nepal depăşeşte 3200 de morţi, 17 alpinişti, între care un manager Google, fiind ucişi de avalanşa de pe Muntele Everest.

Bilanțul morților după cutremurul din Nepal ar putea ajunge la 4.500, de trei ori mai mult decât estimarea actuală, a declarat Minendra Rijal, ministrul nepalez al informațiilor.

UPDATE: O replică puternică a seismului din Nepal a declanşat noi avalanşe pe Everest

O replică puternică, cu magnitudinea de 6,7, s-a înregistrat duminică în regiunea Kathmandu, la o zi după seismul devastator din Nepal, declanşând, potrivit alpinistului român Alex Găvan, alte trei avalanşe de mici dimensiuni pe Muntele Everest.

Replica produsă duminică în Nepal a generat panică, numeroase persoane strigând şi alergând pentru a se adăposti, relatează Associated Press în pagina electronică.

Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), epicentrul seismului produs duminică a fost localizat la adâncime mică, de numai 10 kilometri.

Alpinistul român Alex Găvan a anunţat pe Facebook, la ora 10.17 (ora României) că a avut loc un nou cutremur care a declanşat trei avalanşe de mici dimensiuni.

UPDATE MAE: Cei 19 cetăţeni români identificaţi în Nepal sunt bine

MAE informează că, până în prezent, au fost identificaţi în Nepal 19 cetăţeni români şi că toţi "sunt bine".

Cei patru alpinişti români aflaţi într-o expediţie pe muntele Everest, în timul producerii unei avalanşe, sunt Alex Găvan, Teofil Vlad, Justin Ionescu şi Zsolt Torok. VEZI AICI DETALII!

Alex Găvan este de părere că singurii îngeri păzitori sunt, în aceste momente, elicopterele. El a precizat că acum este "un timp al acţiunii".

"Există un timp pentru a acţiona şi un timp pentru a vorbi. De această dată suntem în prima situaţie. Orice declaraţie făcută în această situaţie nu poate nici să îi aducă înapoi pe cei care au murit şi nici să îi ajute pe toţi cei care sunt acum într-o situaţie de urgenţă. În acest moment, îngerii păzitori sunt elicopterele, care sunt aşteptate la prima oră, daca vremea permite, precum şi toţi cei care vor avea grijă de cei răniţi în această noapte. Orice alte cuvinte ar însemna pentru mine o lipsă de respect faţă de marea amărăciune şi marea durere pe care le trăiesc oamenii. Acesta este un timp al acţiunii", este ultimul mesaj transmis de Alex Găvan, prin intermediul echipei sale de comunicare.

"Suntem total izolaţi de majoritatea zonelor ţării", a afirmat Ram Narayan Pandey, din cadrul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor, care coordonează eforturile de salvare din Kathmandu.

Institutul american de Geofizică (USGS) a precizat că s-au înregistrat replici cu magnitudini de 6,6 şi respectiv 5,1. Cutremurul a fost resimţit şi în India şi Pakistan.

Potrivit unor martori, mai multe persoane au fost rănite şi ucise în urma cutremurului. De asemenea, mai multe clădiri istorice din Kathmandu s-au prăbuşit şi numeroase drumuri au fost închise.

Kanak Masni, un jurnalist din Kathmandu, a declarat pentru CNN că o clădire istorică din capitală, turnul Dharahara, s-a prăbuşit. Clădirea înaltă de aproape 63 de metri era construită în 1832 şi le oferea turiştilor o vedere panoramică asupra văii Kathmandu.

Masni a precizat că acesta pare să fie "cel mai grav cutremur din Nepal după cel din 1934", care a avut magnitudinea 8 şi s-a produs în apropierea muntelui Everest, provocând moartea a peste 10.000 de persoane.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,9 produs sâmbătă a provocat avalanşe pe Muntele Everest, numeroşi alpinişti fugind la adăpost. Alpinistul român Alex Găvan, care se află în zonă, a anunţat pe Twitter că nu a fost rănit.

"Tabăra de la baza Everestului. Cutremur uriaş, apoi avalanşă de pe Pumori. Alergând pentru viaţă din cortul meu. Nevătămat. Multe multe persoane se află pe munte", a scris alpinistul român Alex Găvan pe Twitter.

S-a produs un nou cutremur! Pământul s-a zguduit foarte puternic... Imagini APOCALIPTICE! Valuri de peste trei metri, filmate într-o PISCINĂ, în momentul producerii cutremurului din Nepal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x