Antena Căutare

Neil Armstrong, portretul unui erou

Nascut la 5 august 1930 la Wapakoneta, in statul Ohio, el si-a inceput cariera la NASA, Agentia Spatiala americana, in 1955. A fost o persoana modesta. A devenit instantaneu erou planetar, un simbol al odiseei spatiale. De altfel, in comunicatul difuzat de familia sa se subliniaza faptul ca Neil Armstrong a fost un erou in ciuda dorintei sale, care si-a servit patria cu mandrie, atat ca pilot militar, pilot de teste, cat si mai apoi ca astronaut.

Imbarcati la bordul navetei Apollo 11, Neil Armstrong si coechipierul sau Buzz Aldrin au pasit pe Luna la 20 iulie 1969. Armstrong a fost insarcinat sa comande prima misiune lunara americana la bordul capsulei Apollo 11 cu Aldrin si Michael Collins, reaminteste AFP.

Armstrong a aterizat pe Luna la bordul modulului Eagle in iulie 1969, asigurandu-si un loc sigur in istorie declarand de pe solul lunar: ”Este un pas mic pentru om, dar un salt urias pentru omenire”.

Modestia lui a facut ca Armstrong sa fuga toata viata de discursuri, de microfoanele presei si de camerele de luat vederi. Armstrong traia de zeci de ani intr-o ferma izolata din statul Ohio. Spre deosebire de colegul sau de modul selenar, Buzz Aldrin, pe care faima l-a impins in patima catre alcool, Neil Armstrong a reusit sa ramana cu picioarele pe pamant dupa ce s-a intors de pe Luna.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

A murit Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna... Barack Obama, despre Neil Armstrong: "Este printre cei mai mari eroi americani din toate timpurile"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x