Antena Căutare

Norvegia trimite soldați în Orient. Nordicii vor lupta pentru înfrângerea Stat Islamic!

Norvegia trimite 60 de militari pentru a antrena rebeli sirieni care luptă împotriva grupărilor teroriste din ţară, în calitate de membru al coaliţiei internaţionale conduse de SUA care efectuează raiduri în Siria şi Irak, a anunţat premierul norvegian, Erna Solberg

Norvegia trimite 60 de militari pentru a antrena rebeli sirieni care luptă împotriva grupărilor teroriste din ţară, în calitate de membru al coaliţiei internaţionale conduse de SUA care efectuează raiduri în Siria şi Irak, a anunţat premierul norvegian, Erna Solberg.

"Actele brutale ale reţelei teroriste Stat Islamic au costat vieţile a numeroşi civili şi au determinat şi mai mulţi să fugă din ţară. Stat Islamic a adus terorismul în Europa şi oameni tineri sunt radicalizaţi şi recrutaţi pentru a deveni combatanţi străini", a declarat premierul norvegian la o conferinţă de presă din Oslo.

Potrivit Mediafax, numele grupărilor care urmează a fi antrenate de militarii norvegieni nu au fost precizate, dar vor fi selectate printr-un proces "sistematic şi aprofundat", potrivit ministrului Apărării.

"O condiţie a efortului nostru (imousă rebelilor sirieni) este aceea ca operaţiunile lor să fie direcţionate contra Stat Islamic şi să nu împiedice eforturile de pace în curs din Siria", a precizat ministrul norvegian al Apărării, Ine Eriksen Søreide, citat de Mediafax.

O nouă țară europeană intră în război! Primii militari au fost deja trimiși!... Natura bate tehnologia: cum a fost ”sabotat” acceleratorul de particule de la CERN...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x