Antena Căutare

O grupare de hoți români a furat 400.000 de euro în Franța, printr-o metodă de neînchipuit! Ce le-a dat prin cap să facă  

O grupare de hoți români bănuită că a sustras 400.000 de euro din sediile unor firme din Franța, în 31 de furturi, a fost destructurată de polițiști, în urma a șapte percheziții în județul Galați. Suspecții ar fi avut o metodă incredibilă.

O grupare de hoți români bănuită că a sustras 400.000 de euro din sediile unor firme din Franța, în 31 de furturi, a fost destructurată de polițiști, în urma a șapte percheziții în județul Galați. Suspecții ar fi avut o metodă incredibilă.

„Cercetările derulate au fost iniţiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în cursul anului 2018 de autorităţile judiciare din Franţa către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi prin care au fost solicitate activităţi de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi”, se arată într-un comunicat emis vineri de Poliţia Română.

Românii sunt bănuiți că ar fi acționat în Franța, în perioada 2013-2017.

Aceștia rupeau sau tăiau în timpul nopții acoperișurilor clădirilor în care se aflau sediile unor firme. Mai apoi, hoții ar fi furat banii păstrați peste noapte în casele de marcat, potrivit libertatea.ro.

Potrivit polițiștilor, gruparea ar fi comis 31 de furturi pe teritoriul Franței. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la aproape 400.000 de euro, fără a fi luate în calcul distrugerile cauzate clădirilor.

La percheziţiile domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe documente şi aparatură folosită pentru orientare şi comunicare la comiterea faptelor, respectiv GPS-uri, telefoane mobile, aparatură IT şi staţii de comunicare.

Totodată, a fost pus sechestru asupra a două autoturisme și asupra unui apartament care ar fi cumpărate cu bani proveniți de pe urma furturilor comise în Franța.

Pe durata operaţiunilor din România au fost puse în executare trei mandate europene de arestare emise de autorităţile franceze pe numele persoanelor bănuite.

Orașul în care temperaturile au scăzut până la minus 43 de grade! Ce au făcut localnicii în cea mai geroasă zi din ultim... Rusia refuză să îngroape securea războiului! Decizie de ultimă oră la Moscova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x