Antena Căutare

O viaţă de film! Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii celebrează 65 de ani de la urcarea pe tron

În vârstă de 90 de ani, regina a devenit primul monarh britanic care sărbătoreşte Jubileul de Safir. În onoarea sa vor fi trase 41 de focuri de armă în Centrul Londrei. Cu ocazia acestei aniversări, regina a fost înfăţişată într-o fotografie de excepţie, realizată în 2014. Elizabeta a doua poartă un set de bijuterii cu safire, primite cadou de nuntă în 1947, din partea tatălui ei, regele George al VI-lea.

În vârstă de 90 de ani, regina a devenit primul monarh britanic care sărbătoreşte Jubileul de Safir. În onoarea sa vor fi trase 41 de focuri de armă în Centrul Londrei. Cu ocazia acestei aniversări, regina a fost înfăţişată într-o fotografie de excepţie, realizată în 2014. Elizabeta a doua poartă un set de bijuterii cu safire, primite cadou de nuntă în 1947, din partea tatălui ei, regele George al VI-lea.

Un portret al reginei, realizat de fotograful britanic David Bailey, a fost prezentat oficial cu ocazia Jubileului de Safir al suveranei Regatului Unit al Marii Britanii.

În acea fotografie, regina Elizabeth a II-a poartă o rochie albastră şi un set de bijuterii spectaculoase din safir, ce i-au fost dăruite de tatăl ei, regele George al VI-lea, în 1947, cu ocazia căsătoriei sale cu prinţul Philip, duce de Edinburgh.

Regina poartă un colier realizat din 16 safire dreptunghiulare înconjurate de diamante şi o pereche de cercei din safire şi diamante.

Elizabeth a II-a a devenit primul monarh britanic care a ajuns până la vârsta care îi permite să marcheze Jubileul de Safir.

Fotografia oficială a fost comandată pentru campania ”Great” organizată de guvernul de la Londra pentru a promova comerţul britanic, turismul, investiţiile şi educaţia în străinătate.

Portretul prezentat luni face parte dintr-o serie mai amplă de fotografii realizate de David Bailey în 2014. Un alt portret din acea serie a fost lansat în acel an cu ocazia celei de-a 88-a aniversări a reginei.

Regina Elizabeth a II-a a devenit cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii în 2015 la vârsta de 89 de ani.

Printre protagoniştii fotografiilor realizate de-a lungul anilor de David Bailey se află celebrităţi precum prinţesa Diana, membrii trupei The Beatles, dar şi gemenii criminali Ronald Kray şi Reginald Kray.

În mod tradiţional, regina petrece Accession Day - aniversarea zilei în care a devenit mornah în mod oficial -, în cadru privat, în castelul Sandringham din estul Angliei şi va reveni după câteva zile la Palatul Buckingham din Londra.

Potrivit BBC, o serie amplă de evenimente vor fi organizate cu ocazia Jubileului de Platină, în 2022, când suverana va sărbători împlinirea a 70 de ani de când a urcat pe tronul Marii Britanii.

Luni, la Londra, un salut special al Gărzii regale va marca Jubileul de Safir al reginei Elizabeth a II-a.

41 de focuri de armă vor fi trase de King's Troop Royal Horse Artillery în Green Park, luni, la prânz. De asemenea, 62 de focuri de armă vor fi trase de Honourable Artillery Company la Turnul Londrei la ora 13.00 GMT.

În timpul ceremoniei, Fanfara Artileriei Regale va susţine un recital în Green Park, iar 89 de cai vor trage şase tunuri din Primul Război Mondial, care vor fi puse în poziţie de tragere.

Regina Elizabeth a II-a, în vârstă de 90 de ani, şi-a redus considerabil numărul vizitelor şi turneelor internaţionale, însă apare cu regularitate la evenimentele organizate în Marea Britanie. În decembrie, suverana a anunţat că va reduce şi numărul patronajelor sale, transferând titlurile onorifice pe care le deţine în zeci de organizaţii de caritate, instituţii academice şi grupări sportive altor membri ai familiei regale britanice.

SURSA FOTO: HEPTA.RO

Român în vârstă de 21 de ani, reţinut pe Aeroportul din Frankfurt pentru terorism! Poliția crede că ar fi planificat un ... Un călugăr a fost arestat după ce a ascuns în mănăstire droguri! Poliția a percheziționat lăcașul de cult...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x