Paramilitar sârb, care spiona baza NATO de la Kogălniceanu, expulzat de urgență din România! Va trebui să stea departe de țara noastră 15 ani! Siguranța Națională, în pericol?

 
+3 click pentru
galerie

Paramilitar sârb, care spiona baza NATO de la Kogălniceanu, declarat indezirabil în România. Un cetăţean sârb, comandat al unei organizaţii paramilitare cu orientări naţionalist-şoviniste, acuzat că ar fi încercat să obţină informaţii clasificate despre infrastructura şi obiectivele militare naţionale, a fost declarat, marţi, indezirabil de Curtea de Apel, pentru o perioadă de 15 ani, anunţă Serviciul Român de Informaţii.

Potrivit SRI, Zivkovic Bratislav, cetăţean sârb în vârstă de 42 de ani este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia “Cetniciki Pokret”, organizaţie paramilitară cu orientări naţionalist-şoviniste.

În perioada 2014-2015, cetăţeanul sârb a participat de partea separatiştilor pro-ruşi împreună cu alţi voluntari sârbi, membri ai organizaţiei, la conflictul din Ucraina.

Zivkovic Bratislav a fost de mai multe ori în România pentru a obţine informaţii clasificate, care privesc securitatea naţională, pe care apoi le-ar fi trimis unei organizaţii străine.

Prima declarație a SRI-ului în legătură cu acest caz

Bărbatul a încercat să obţină informaţii despre infrastructura şi obiectivele militare naţionale şi ale aliaţilor din sud-estul României, cu scopul de a afecta parteneriatele strategice.

„Toate acţiunile cetăţeanului sârb derulate în România au avut un caracter clandestin şi un modus operandi specific activităţilor de spionaj”, precizează SRI.

Reprezentanţii Serviciului spun că cetăţeanul sârb nu a reuşit să intre în posesia niciunui document şi niciunei informaţii clasificate.

Ulterior, SRI a sesizat Ministerul Public cu privire la Zivkovic Bratislav, care l-a declarat indezirabil pe 15 ani.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti