Antena Căutare

Parcul zoo al ororilor din Marea Britanie! Peste 400 de animale și-au găsit sfârșitul tragic, etunasiate sau electrocutate: "Condițiile în care trăiesc sunt șocante"

Un parc zoo britanic este amenințat cu închiderea și proprietarul său cu o acțiune judiciară din cauza numeroaselor erori și neglijențe care au dus la moartea a 486 de animale și a unui angajat în termen de patru ani, potrivit unui raport citat miercuri de AFP.

Un parc zoo britanic este amenințat cu închiderea și proprietarul său cu o acțiune judiciară din cauza numeroaselor erori și neglijențe care au dus la moartea a 486 de animale și a unui angajat în termen de patru ani, potrivit unui raport citat miercuri de AFP.

Aflat la Dalton-in-Furness, în nord-vestul Angliei, "The South Lakes Safari Zoo" a pierdut în cursul ultimilor patru ani 486 de animale, conform documentului întocmit de anchetatorii mandatați de guvernul britanic. Anchetatorii îl consideră responsabil pentru aceste decese pe proprietarul spațiului, David Gill, și recomandă ca el să fie urmărit în instanță.

În 2016, parcul zoo avea în jur de 1.600 de animale. "Condițiile în care aceste animale sunt ținute în captivitate sunt, sincer, șocante și au dus în mod direct la moartea a multe dintre ele", se arat în raport, menționându-se îngrijirile veterinare de proastă calitate, lipsa de igienă sau regimurile alimentare inadecvate, notează news.ro.

Documentul menționează cazul unui cangur roșu care a murit în urma unui traumatism cranian și pe acela al unui număr de șase pui de leu "sănătoși" eutanasiați pentru că parcul zoo nu dispunea de suficient loc pentru a-i găzdui.

Printre celelalte animale care au murit se află și o broască țestoasă africană pintenată, electrocutată de un gard electric, sau o țestoasă leopard, moartă de frig. Întrebați de inspectori, îngrijitorii acestui parc zoo al ororilor au declarat că primiseră instrucțiuni să scape de animalele moarte și să nu vorbească cu nimeni despre asta.

Raportul subliniază, de altfel, și neglijențele proprietarului față de propriii salariați, în condițiile în care o angajată a fost ucisă în 2013 de un tigru de Sumatra, incident după care instituția a fost condamnată la plata unei amenzi de 255.000 de lire sterline (299.500 de euro).

David Gill a declanșat recent demersurile pentru a obține o nouă licență de exploatare, după ce o primă solicitare în acest sens a fost refuzată în iulie anul trecut de autoritățile locale.

Parcul zoo va rămâne deschis în așteptarea deciziei, care va fi luată luni, și în privința căreia inspectorii își doresc să fie una negativă. "Criteriile de administrare ale lui David Gill sunt dezamăgitoare în comparație cu cele necesare pentru un parc zoo modern și este puțin probabil ca el să le îndeplinească pe viitor", au estimat ei.

China, amenințată de ISIS, într-o înregistrare video sângeroasă: "Vom veni să vărsăm râuri de sânge"... Imagini IREALE cu „Omul-elefant”. O tumoră gigantică l-a transformat pe un chinez într-o ciudățenie a naturii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x