Antena Căutare

Parlamentul European ar putea crea un fond de 50 de miliarde de euro pentru lupta împotriva coronavirusului. "Ajută la dotarea spitalelor"

Aseară, amendamentul cu privire la crearea unui Fond European de Solidaritate împotriva Coronavirus, a cărui valoare se ridică la 50 de miliarde de euro a fost votat de Plenul Parlamentului European.

Parlamentul European ar putea crea un fond de 50 de miliarde de euro pentru lupta împotriva coronavirusului. "Ajută la dotarea spitalelor"
Parlamentul European

Propunerea a fost înaintată de europarlamentarul Siegfried Mureșan, iar acest fond ar putea fi cuprins în viitorul Buget multiannual al Uniunii Europene 2021-2027.

„Fondul propus de mine va avea doi piloni: primul pilon va fi un fond de solidaritate în valoare de 20 de miliarde de euro. Acesta va fi inclus în Bugetul multianual al Uniunii Europene 2021 – 2027. Sunt fonduri europene nerambursabile, iar obiectivul va fi de a compensa o parte din cheltuielile făcute de țările europene pentru combaterea pandemiei de COVID-19, mai ales cheltuielile cu sistemele medicale și de urgență. Banii ar urma să fie accesibili în primii doi ani ai Bugetului multianual”, a precizat Siegfried Mureșan.

Cel de-al doilea pilon va fi o schemă de împrumut în valoare de 30 de miliarde de euro. ”Este un instrument care va funcționa în felul următor: Comisia Europeană va împrumuta acești bani de pe piețele internaționale, apoi va împrumuta mai departe țările membre ale UE pentru a face investiții în sistemul medical și de sănătate, dar și în mecanisme eficiente de gestionare a unor crize similare. Va ajuta, totodată, la dotarea spitalelor, astfel încât calitatea serviciilor medicale să crească, iar oamenilor să nu le mai fie teamă să se trateze într-o țară sau alta. Împrumuturile vor fi acordate în condiții avantajoase și vor fi garantate de Bugetul Uniunii Europene”, a explicat deputatul european.

Amendamentul va fi inclus în rezoluția pe care Parlamentul European o adoptă vineri despre măsurile Uniunii Europene privind combaterea pandemiei de COVID-19 și a efectelor sale.

Bilanţul covid-19 în Germania creşte cu 299 de morţi şi 3.380 de contaminări la 3.868 de decese şi 133.830 de cazuri... La New York, locuitorii aflaţi în izolare cântă melodia dedicată oraşului de Frank Sinatra pentru a mulţumi cadrelor me...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x