Antena Căutare

Pe lângă Prinţul Charles, foştii suverani Juan Carlos şi Sofia ai Spaniei vor fi prezenţi sâmbătă la funeraliile regelui Mihai

Foştii suverani Juan Carlos şi Sofia ai Spaniei vor fi prezenţi sâmbătă la funeraliile regelui Mihai de la Curtea de Argeş, au declarat, reprezentanţi ai Ambasadei Spaniei la Bucureşti.

Foştii suverani Juan Carlos şi Sofia ai Spaniei vor fi prezenţi sâmbătă la funeraliile regelui Mihai de la Curtea de Argeş, au declarat, reprezentanţi ai Ambasadei Spaniei la Bucureşti.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost adus, miercuri, la ora 11,00, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

Ulterior, a fost transportat cu maşina la Sinaia, unde a fost aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul regelui vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucureşti miercuri, între orele 21,00 şi 24,00, joi, 14 decembrie, între orele 8,00 şi 22,00, şi vineri, 15 decembrie, între orele 8,00 şi 22,00.

În ziua de sâmbătă, la ora 10,30, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal.

La ora 10,55, sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară.

La ora 11,15, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De la ora 11,25 la ora 12,15, cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Piaţa Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei. De la ora 12,30 la ora 14,00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare.

La ora 14,00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii - Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Arcul de Triumf - Şos. Kiseleff - Şos. Bucureşti-Ploieşti.

La ora 14,40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai şi în care vor călători principesa Margareta şi membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa.

La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40.

Ceremonia va fi una privată, în prezenţa principesei Elisabeta, a Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine prezenţi la eveniment.

Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele şapte zile după înmormântare.

Zilele de 14, 15 şi 16 decembrie au fost declarate de Guvern zile de doliu naţional pe teritoriul României în memoria regelui Mihai.

Prognoză îngrijorătoare: În 2018 vor fi mai multe cutremure distrugătoare: ”Trebuie să ne așteptăm la cel puțin 20 în to... Infernul, pe pământ. 6.700 de oameni au fost uciși în 30 de zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x