Antena Căutare

Plata cu degetele inlocuieste cardurile bancare in Franta

Plata cumparaturilor devine mult mai usoara in Franta. Un lant de magazine testeaza un sistem care le permite clientilor sa plateasca folosindu-se de amprente. Tot ce trebuie sa faca este ca, odata ajunsi la casa, sa isi scaneze amprenta pe un dispozitv special.

Sunt cateva zile de cand localnicii din Villeneuve d'Ascq au uitat de grija banilor si a portofelelor. S-au obisnuit atat de repede cu noul sistem ce le permite sa plateasca prin scanarea amprentei digitale, incat nu ar mai reveni niciodata la modul traditional de achitare a cumparaturilor.

Tot ce trebuie clientul sa faca, in avans, este sa treaca pe la banca, unde amprenta ii va fi inregistrata intr-o baza de date. Cititorul biometric comunica apoi cu cardul bancar, care nici macar nu trebuie scos din buzunar. Dispozitivul citeste amprenta, apoi autorizeaza plata.

1.500 de oameni s-au inscris, deocamdata in sistemul de testare al cititoarelor biometrice care va functiona pana in luna martie. Apoi, in functie de rezultate, va fi implementat la nivel national. Si cine stie, poate chiar european.

Se intoarce roata? Spaniolii speriati de criza vin sa munceasca in Romania... Silvio Berlusconi a anuntat ca nu isi doreste sa revina la carma Italiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x