Antena Căutare

Polonia introduce o nouă bancnotă. Valoarea bancnotei de 500 de zolți este de peste 100 de euro!

Mergând în direcția inversă a tendinței globale de descurajare a utilizării numerarului, Polonia a introdus vineri o bancnotă de 500 de zloți (aproximativ 116 euro), în ideea de a reduce costul stocării rezervelor de numerar

Mergând în direcția inversă a tendinței globale de descurajare a utilizării numerarului, Polonia a introdus vineri o bancnotă de 500 de zloți (aproximativ 116 euro), în ideea de a reduce costul stocării rezervelor de numerar.

Banca Națională a Poloniei a luat această decizie în pofida criticilor formulate de adjunctul ministrului Economiei, potrivit căruia noua bancnotă ar putea facilita activitățile infracționale și ar îngreuna combaterea economiei subterane.

"Este clar că trebuie suplimentată structura bancnotelor în circulație. Nevoie de numerar este în creștere", a declarat presei Jacek Bartkiewicz, membru în consiliul de administrație al Băncii Naționale a Poloniei.

Grație creșterii economice și în pofida a doi ani de deflație care s-au încheiat anul trecut, Polonia a înregistrat o creștere semnificativă a utilizării numerarului, valoarea banilor în circulație crescând cu 15% numai anul trecut.

Bartkiewicz a spus că noua bancnotă va fi pusă la dispoziția publicului larg, chiar dacă nu se așteaptă să fie utilizată frecvent în tranzacțiile de zi cu zi. Bartkiewicz a adăugat că noua bancnotă va reduce costurile pentru banca centrală cu păstrarea și producția rezervei strategice de numerar.

E oficial! Românii nu mai au nevoie de viză! Când intră în vigoare schimbarea... Românii le-au dat curaj francezilor. Parisul, luat cu asalt de protestatari: "România oferă un exemplu serios"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x