Antena Căutare

Povestea şocantă a celui mai ghinionist om din lume: Glenn Ford, bărbatul care a executat 30 de ani de închisoare deşi era NEVINOVAT, iar la un an de la eliberare a murit

Glenn Ford, bărbatul care a fost condamnat la moarte pentru uciderea şi jefuirea unui bijutier, a fost găsit nevinovat după ce a executat 30 de ani de închisoare, însă când credea că soarele a răsărit pe strada lui, acesta a…murit.

Glenn Ford, bărbatul care a fost condamnat la moarte pentru uciderea şi jefuirea unui bijutier, a fost găsit nevinovat după ce a executat 30 de ani de închisoare, însă când credea că soarele a răsărit pe strada lui, acesta a…murit.

Tată a patru copii, Glenn Ford a fost condamnat la moarte în 1983, pentru că ar fi ucis şi jefuit un bijutier. Anul trecut, însă, după 30 de ani de stat după gratii, bărbatul a fost eliberat pentru că s-a descoperit că nu existau suficiente probe pentru a primi pedeapsa capitală.

Mai mult de atât, justiţia a hotărât atunci, că inculpatul nici măcar nu a fost prezent la locul faptei şi nici nu a participat la uciderea şi jefuirea bijuteriului. Acesta a fost împuşcat în magazinul său, la sfârşitul anului 1983.

Pentru fiecare an stat după gratii, acesta a primit 25 de mii de dolari despăgubire, la care se adaugă daune morale de 250 de mii de dolari şi o indemnizaţie de 80 de mii de dolari. Din păcate, însă, acesta nu s-a mai putut bucura de nimic, căci s-a stins zilele trecute, la 65 de ani, din cauza unei lupte crunte cu cancerul.

În România, un caz identic este, fără doar şi poate, cazul lui Marcel Ţundrea. Acesta a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru viol şi omor deosebit de grav produs asupra unei minore. După 12 ani de detenţie pentru o crimă pe care nu el a comis-o, un procuror din Gorj a constatat că nu Ţundrea este autorul omorului şi violului petrecut în 1992. A cerut efectuarea testului ADN, care i-a dovedit nevinovăţia, însă Marcel Ţundrea nu a mai apucat ziua în care justiţia română a dat verdictul. A murit cu onoarea pătată, pe 18 ianuarie 2007. Procesul prin care a fost declarat definitiv nevinovat s-a încheiat pe 18 noiembrie 2009.

Sursa: Daily Mail, Antena 3

Citeşte şi:

Închisoarea Doftana, de la glorie la declin! Aici Ceaușescu a devenit bâlbâit! Deținuții nevinovați au aruncat un blestem crunt asupra locului!

Nicolae Ceauşescu şi cele mai mari secrete ale sale! Adevărul despre salariul lui şi ce făcea în timpul liber

Cel puțin 30 de morți după prăbușirea unui avion militar în Sumatra... Un val de caniculă afectează mai multe ţări din Europa! Au fost înregistrate temperaturi şi de 44 de grade...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x