Antena Căutare

Prognoză îngrijorătoare: În 2018 vor fi mai multe cutremure distrugătoare: ”Trebuie să ne așteptăm la cel puțin 20 în toată lumea”

Frecventa cutremurelor cu magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter va creste anul viitor, putandu-se chiar dubla, ca urmare a incetinirii vitezei de rotatie a Pamantului. Este prognoza lansata de expertii americani Roger Bilham, de la University of Colorado, din Boulder, si Rebecca Bendick, de la University of Montana, scrie cotidianul britanic The Guardian, citat de jurnalul.ro.

Frecvența cutremurelor cu magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter va crește anul viitor, putându-se chiar dublă, că urmare a încetinirii vitezei de rotație a Pământului. Este prognoza lansată de experții americani Roger Bilham, de la University of Colorado, din Boulder, și Rebecca Bendick, de la University of Montană, scrie cotidianul britanic The Guardian, citat de jurnalul.ro.

În cadrul experimentului efectuat în acest sens, experții au analizat istoria cutremurelor înregistrate în secolului al 20--lea, ajungând la concluzia că perioadele cu cea mai intensă activitate seisma s-au suprapus peste perioadele marcate de modificarea vitezei de rotație a planetei noastre în jurul axei sale. Iar cele mai multe asemenea catastrofe naturale s-au produs când Pământul și-a încetinit mișcarea.

"În acele perioade de timp anual s-au înregistrat între 25 și 30 de cutremure puternice, în condițiile în care media anuală este de 15 astfel de fenomene", a declarat Bilham, potrivit sursei citate.

În opinia lui, "anul acesta am avut noroc, pentru că au fost numai șase seisme devastatoare. Dar din 2018 trebuie să ne așteptăm la cel puțin 20. O informație deosebit de importantă, dacă ținem cont de faptul că, potrivit estimărilor oamenilor de știință, Terra își va încetini viteza de rotație în cursul anului viitor", a adăugat cercetătorul american.

Specialiștii nu au reușit, deocamdată, să identifice cauza acestei legături între cele două fenomene, dar, în opinia lor, încetinirea ritmului de rotație al Pământului ar putea influentă, într-un fel sau altul, nucleul acestuia, care, la rândul sau, ar putea influentă activitatea seismică.

Sursa: jurnalul.ro

Avertisment de ULTIMĂ ORĂ! O furtună devastatoare face ravagii în Europa!!!... Pe lângă Prinţul Charles, foştii suverani Juan Carlos şi Sofia ai Spaniei vor fi prezenţi sâmbătă la funeraliile regelui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x