Antena Căutare

Referendum istoric pentru kurzi! Aceștia doresc separarea de Irak si crearea unui stat independent

Aceştia au votat la referendumul pentru independenţa regiunii autonome Kurdistan din Irak. Urnele s-au închis la ora locală 6 după-amiază, iar primele rezultate vor fi aflate în cursul zilei de azi.

Aceştia au votat la referendumul pentru independenţa regiunii autonome Kurdistan din Irak. Urnele s-au închis la ora locală 6 după-amiază, iar primele rezultate vor fi aflate în cursul zilei de azi.

Conducerea regională a menţinut consultarea deşi guvernul central irakian s-a opus şi a declarat că nu va ţine seama de rezultat.

A fost petrecere pe străzile Capitalei Kurdistanului irakian, Arbil, unde mii de oameni au ieşit în stradă optimişti că rezultatul va fi în favoarea lor. 5,2 milioane de oameni au fost aşteptaţi la vot.

S-au creat cozi mari în faţa secţiilor de votare, unde kurzii au mers să îşi exprime dorinţa dacă doresc sau nu independenţa Kurdistanului.

Liderul kurd, Massoud Barzani, a fost prezent la vot încă de la primele ore ale dimineţii. Oficialul a votat împreună cu fiul său şi nu a stat de vorbă cu presa.

Numărătoarea voturilor a început, însă rezultatele finale nu vor fi cunoscute, probabil, decât joi. Specialiştii spun că votul va destabiliza şi mai mult zona dacă referendumul va fi în favoarea kurzilor.

Scrutinul a fost organizat împotriva voinţei Guvernului irakian şi a ţărilor învecinate - Turcia, Iranul şi Siria, pe teritoriile cărora trăiesc minorităţi kurde - dar şi în ciuda avertismentelor Statelor Unite.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Agenția Spațială Europeană: ”Am găsit mașina de spălat prăbușită pe Lună, în 2006”. Ciocnirea s-a produs la 2 km/s!!!... VIDEO. Reacție ȘOCANTĂ a englezilor în momentul în care un ROMÂN a vrut să se sinucidă: „SARI, ARUNCĂ-TE!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x