Antena Căutare

RIP Steve Jobs: Mesaje de ADIO, de pe toate meridianele!

Steve Jobs, co-fondatorul Apple, a revolutionat lumea computerelor, sistemele OS invingand majoritatea virusilor si sfidand fiabilitatea, iar design-ul unitar al eMac-urilor si a iMac-urilor a schimbat perceptia in ceea ce priveste desktopurile. Viziunile si arhitectura binara a sistemelor de operare nu l-au ajutat insa pe Jobs sa castige lupta impotriva cancerului, o maladie care, o data declansata, se raspandeste precum un "troian" in corpul uman, acesta incetand astazi din viata, la numai o zi dupa lansarea internationala a iPhone-ului 4S.

Pentru a-i aduce un ultim omagiu parintelui sau, Apple a creat special un site pentru cei care doresc sa-i trimita un mesaj din toate "colturile" lumii digitale.

Printre primii care si-au exprimat regretul fata de trecerea in nefiinta a lui Steve Jobs s-a numarat dusmanul sau principal, Bill Gates, fondatorul Microsoft.

"Ma intristeaza profund vestea decesului lui Steve Jobs. Eu si Melinda trimitem sincere condoleante familiei si prietenilor sai si tuturor celor au fost atinsi de munca lui Steve. Steve si cu mine ne-am intalnit in urma cu 30 de ani si am fost, colegi, competitori si prieteni mai bine de jumatate din viata.{..} A fost o adevarata onoare pentru cei care au avut norocul de a lucra alaturi de el. Imi vei lipsi enorm, Steve", a scris Bill Gates.

Iar Barack Obama, presedintele Statelor Unite, a fost printre primele personalitati politice care si-au exprimat regretul la aflarea vestii.

"Lumea a pierdut un vizionar. Si nu poate fi un omagiu mai mare pentru el ca faptul ca lumea a aflat de decesul sau de pe un device inventat de el. Michelle si cu mine trimitem gandurile si rugaciunile npaste catre sotia sa Laurene, catre familie si catre toti cei care l-au iubit", a spus Obama.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a postat si el pe blogul personal un mesaj de adio pentru Jobs: "Steve, iti sunt recunoscator ca mi-ai fost prieten si mentor".

Iar presedintele Walt Disney Company, Bog Iger si-a exprimat si el regretul, afirmand ca "Jobs a fost un prieten extraordinar si un sfatuitor de incredere. Mostenirea sa plana mult inainte peste produsele pe care le-a creat si asupra business-ului pe care l-a creat (...) Prin moartea sa, lumea a pierdut un original rar. In ciuda suferintei prin care a trecut, parea ca abia a inceput sa inoveze".

Google


Sub spatiul destinat cautarii se afla scris: Steve Jobs 1955-2011.

Si pana si cei de la Samsung au reactionat, desi au procese cu Apple: "Presedintele Steve Jobs a introdus numeroase schimbari revolutuionare in sectorul informatiilor tehnologice si a fost un mare antreprenor."

Foto: Intactimages / EPA

Fiicele lui Bin Laden, suspectate de tradare in cazul asasinarii liderului terorist... Victorie diplomatica: Vot pozitiv pentru aderarea Palestinei la UNESCO. Romania s-a opus!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x