Antena Căutare

Situație îngrijorătoare! Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, la sud de Phenian. Armata SUA, luată prin surprindere: "Suntem într-un proces de evaluare a situaţiei"

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, miercuri dimineaţă, conform orei locale, a anunţat Comandamentul Sud - Coreean Interarme, citate de CNN.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, miercuri dimineaţă, conform orei locale, a anunţat Comandamentul Sud - Coreean Interarme, citate de CNN.

"Coreea de Nord a lansat în această dimineaţă o rachetă balistică neindentificată de la Pyongsong, la sud de Phenian, cu direcţia către est. Comandamentul Sud-Coreean Inter arme analizează detaliile împreună cu partea americană", a declara un oficial militar sud-coreean, conform CNN.

Au trecut aproape două luni de când liderul de la Phenian Kin Jon Un nu a mai făcut niciun test cu rachetă. De asemenea şi Coreea de Sud a anunţat că a făcut o simulare de atac balistic de precizie la câteva minute după lansarea de rachetă a Coreei de Nord. La rândul său, Armata SUA a confirmat existenţa probabilă a unei lansări de rachetă dinspre Coreea de Nord.

"Am detectat o posibilă lansare de rachetă din Coreea de Nord. Suntem într-un proces de evaluare a situaţiei şi vom furniza detalii suplimentare când acestea vor fi disponibile", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

Secretarul de presă al Casei Albe Sarah Sanders a scris pe Twitter că preşedintele Donald Trump "a fost informat în legătură cu situaţia din Coreea de Nord în timp ce racheta încă era în aer".

Biroul de Apărare Civilă din Guam a postat pe Facebook informaţia conform căreia au fost notificaţi că nord-coreenii au desfăşurat o lansare de rachetă dar că nu există niciun pericol imediat.

Înaintea testului de miercuri, Coreea de Nord a lansat 22 de rachete fără focoase active în timpul a 15 teste începând din luna februarie. Oficialii americani susţin că nord-coreenii continuă să îşi perfecţioneze rachetele, combustibilul şi motoarele pentru rachete, precum şi sistemele de ghidare.

Legea care interzice dansul în New York, doar o amintire: "Vrem să fim un oraș în care oamenii muncesc din greu&quo... Lovitură de teatru! Un cunoscut prezentator tv A FOST DAT AFARĂ! Anunț făcut în această după amiază...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x