Antena Căutare

”Stau în unitate, fac târâș pe coate!” Zeci de mii de tineri, chemați la apel: Suedia reintroduce armata obligatorie din vara lui 2017

Serviciul militar va redeveni obligatoriu, începând cu vara lui 2017, au anunțat autoritățile suedeze. Decizia vine în contextul situației actuale, în care securitatea Suediei este pusă în pericol.  Oficial susțin că tara trebuie să fie mai bine pregătită pentru a se apăra, în caz de conflict, notează AFP.

Serviciul militar va redeveni obligatoriu, începând cu vara lui 2017, au anunțat autoritățile suedeze. Decizia vine în contextul situației actuale, în care securitatea Suediei este pusă în pericol. Oficial susțin că tara trebuie să fie mai bine pregătită pentru a se apăra, în caz de conflict, notează AFP.

"Guvernul vrea un mod de recrutare mai stabil si majorarea capacitatii noastre militare, deoarece situatia de securitate s-a schimbat", a explicat ministrul Apararii, Peter Hultqvist, pentru agentia suedeza TT.

Serviciul militar obligatoriu a fost surprimat în anul 2010, aspectul fiind motivat de faptul că Suedia nu a cunoscut niciun conflict armat pe teritoriu său de peste două secole. Armata obligatorie fusese instaurată pentru prima dată în 1901.

Potrivit proiectului de lege, serviciul militar obligatoriu va fi restabilit pentru toți suedezii născuți după 1999 și va dura 11 luni.

Suedia nu este membru al NATO, însă participă la Parteneriatul pentru Pace, program lansat în 1994 pentru a dezvolta cooperarea militară între Alianța Tratatului Atlanticului de Nord și țările nemembre.

Ultima oră! Parlamentul Catalan a dat undă verde procedurii de separare de Spania!... Atac la un spital militar din Kabul: ”Atacatorii sunt înăuntru, rugaţi-vă pentru noi”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x