Antena Căutare

Sute de mii de turiști români în Spania, într-un pericol uriaș! Teroriștii voiau să radă de pe fața pământului Sagrada Familia folosind centuri cu explozibil

Sunt șase luni de când teroarea a pus stăpânire pe unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. În urmă cu jumătate de an, pe 17 august 2017, Barcelona era ținta unui atentat terorist care îndolia întreg continentul. 14 oameni au murit și aproximativ 120 au fost răniți, după ce o dubă a intrat în mulțime, pe cunoscutul bulevard La Rambla.

Sunt șase luni de când teroarea a pus stăpânire pe unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. În urmă cu jumătate de an, pe 17 august 2017, Barcelona era ținta unui atentat terorist care îndolia întreg continentul. 14 oameni au murit și aproximativ 120 au fost răniți, după ce o dubă a intrat în mulțime, pe cunoscutul bulevard La Rambla.

În tot acest timp, anchetatorii au descoperit că celula teroristă care a comis atentatul de pe La Rambla a vrut să comită trei atacuri cu maşini vizând locuri simbolice din Barcelona, inclusiv la Sagrada Familia, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Spania de către români.

Potrivit cotidianului abc.es, zona populară a portului din oraş ar fi putut fi al treilea loc.

4.561.848 de oameni au vizitat Sagrada Familia în 2016

În 2016, Sagrada Familia a fost vizitată de 4.561.848 de oameni într-un singur an, iar în special în luna august, sute de mii de români vizitează faimoasa catedrală.

Imediat după atac, poliţia a descoperit peste 100 de canister cu gaz butan în ruinele casei din Alcanar unde ar fi pregătit bombe teroriştii.

Clipurile găsite în telefoanele teroriștilor arată cum plănuiau să distrugă Sagrada Familia

Potrivit sursei spaniole citate, teroriștii plănuiau să distrugă în totalitate Sagrada Familia, folosindu-se de centuri cu explozibil. Unul dintre elementele care a oferit indicii în acest sens celor responsabili de caz este analiza videoclipurilor găsite pe telefoanele mobile ale teroriștilor.

hF66ANgo en Videos

Potrivit unor surse apropiate de ancheta consultată de ABC.es, aceste imagini arată că celula, din care făceau parte teroriștii care au intrat în mulțime pe La Rambla, avea veste cu curele de cartuș pentru a fi umplute cu explozibil și cu grenade.

Clipurile arată că celula a avut la dispoziție materialele explozibile deși acestea nu au fost găsite de polițisti. Potrivit presei spaniole, se crede că explozibilul ar fi dispărut în explozia vilei care a servit ca bază de operațiuni. Abc.es mai scrie că, dacă ar fi fost capabili să continue planurile criminale, impactul internațional al atacului, și probabil numărul deceselor, ar fi fost mult mai mare.

Sute de mii de turiști români în Spania, într-un pericol uriaș! Teroriștii voiau să radă de pe fața pământului Sagrada Familia folosind centuri cu explozibil

*Bulevardul La Rambla, după teribilul atentat

Atacurile cu maşină, petrecute pe 17 august 2017, pe La Rambla, din Barcelona, şi în staţiunea balneară Cambrils, s-au soldat cu 14 victime şi aproape 120 de răniţi, dintre care 28 de francezi şi trei români.

Lovitură pentru catolici! Papa Francisc se retrage de la Vatican. Mesajul lui... ÎNFIORĂTOR! Cadavrele pasagerilor avionului prăbușit în Iran, coborâte din munți în brațe de echipele de salvare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x