Antena Căutare

Tentativă de asasinat la Kiev! Un lider militar cecen din Ucraina a fost lovit de mai multe gloanțe

O tentativă de asasinat ce pare desprinsă dintr-un film de acţiune a avut loc în capitala Ucrainei, Kiev.

O tentativă de asasinat ce pare desprinsă dintr-un film de acţiune a avut loc în capitala Ucrainei, Kiev.

Comandantul unui batalion de voluntari ceceni care luptă de partea Ucrainei a fost grav rănit de un individ care s-a dat drept jurnalist francez.

Originar din Odessa, Adam Osmaiev comandă un batalion de voluntari ceceni care luptă, de partea Ucrainei, împotriva rebelilor separatişti din Donbas.

El a studiat în Marea Britanie şi dă adesea interviuri presei străine, aşa că nu s-a mirat când un pretins ziarist francez l-a anunţat că-i aduce un dar de la cotidianul "Le Monde". Osmaiev şi soţia sa l-au invitat în maşina lor pe individ dar, în loc de cadou, acesta a scos un pistol.

Avea o cutie şi, când a deschis-o, am văzut înăuntru un pistol Glock cu care a început, imediat, să tragă asupra lui Adam.

Atacatorul nu se aştepta, probabil, ca soţia lui Osmaiev, Amina Okuieva, să fie şi ea înarmată şi să riposteze. Femeia l-a rănit de mai multe ori şi ar fi continuat să tragă dacă pistolul nu i s-ar fi blocat.

Atacatorul nu avea nicio legătură cu presa franceză, fiind cetăţean rus. Poliţia a găsit asupra sa un paşaport ucrainean fals care atesta deplasări frecvente în Rusia şi Belarus.

Anchetatorii urmăresc mai multe piste dar bănuielile se îndreaptă spre actualul preşedinte al Ceceniei, aliat politic al lui Vladimir Putin.

Se poate presupune că este vorba de o răzbunare pentru atitudinea patriotică a familiei lui Osmaiev, pe care a demonstrat-o prin serviciul militar în unitatea de voluntari.

Citește mai mult pe Observator.tv!

ALERTĂ teroristă într-un loc foarte popular. Zeci de mii de oameni au fost evacuați din cauza unei amenințri cu bombă!... Londra sub teroare. Mai multe persoane rănite și cel puțin un mort într-o serie de atacuri produse în capitala Angliei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x