Antena Căutare

Teroristul de la Ansbach, prietenul presei și victima escrocilor locali. Televiziunea bulgară i-a luat interviu de două ori. Ce a declarat înainte de atac

Sirianul care s-a aruncat în aer duminică, la Ansbach, în numele grupării teroriste Stat Islamic, a fost intervievat de două ori în 2013 de televiziunea naţională bulgară, care a difuzat miercuri fragmente din interviuri, relatează RTBF.

Sirianul care s-a aruncat în aer duminică, la Ansbach, în numele grupării teroriste Stat Islamic, a fost intervievat de două ori în 2013 de televiziunea naţională bulgară, care a difuzat miercuri fragmente din interviuri, relatează RTBF.

El a petrecut circa un an în Bulgaria, unde a ajuns ilegal din Turcia în iulie 2013. A părăsit ţara balcanică la mijlocul anului 2014, a anunţat miercuri Ministerul de Interne de la Sofia.

În această perioadă, în care “nu a atras atenţia autorităţilor”, a fost intervievat de două ori, în septembrie şi în noiembrie 2013, de televiziunea publică BNT, pentru un reportaj privind migranţii de la Sofia. El s-a prezentat jurnaliştilor drept profesor de matematică, a cărui familie a fost ucisă. Bărbatul a arătat în faţa camerelor mai multe cicatrici pe picioare, despre care spunea că au fost provocate de obuze, scrie news.ro.

În al doilea interviu, s-a declarat victima escrocilor locali, care i-au cerut bani pentru cazare, după care l-au lăsat în stradă. În decembrie 2013, el a primit “protecţie umanitară” din partea Bulgariei. Acest statut, diferit de cel de refugiaţi, nu îi permitea să călătorească în UE fără viză.

Cu toate acestea, a mers în Germania, unde a depus o cerere de azil. Berlinul i-a refuzat cererea şi a vrut să îl extrădeze înapoi în Bulgaria. Procedura a fost suspendată, însă, din cauza problemelor psihice ale tânărului de 27 de ani.

Bărbatul a detonat explozibilii pe care îi avea în rucsac duminică, în apropiere de intrarea la un festival de muzică din Ansbach, un oraş cu 40.000 de locuitori aflat la sud-vest de Nuremberg. El şi-a pierdut viaţa, iar alte 15 persoane au fost rănite.

„Lumea a intrat în război”! Vin vremuri grele, Papa Francisc a transmis un mesaj către întreaga omenire!... Campanie cu zonele intime la vedere, în SUA! Activiste din industria sexului trimit fotografii nud alegătorilor care vor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x