Antena Căutare

Ueli Steck, „Mașinăria Elvețiană”, a murit într-un accident pe Muntele Everest! Era în locul în care Geta Dor Popescu visa să ajungă într-o zi

Ueli Steck, un celebru alpinist elveţian, supranumit ”Swiss Machine” (”Maşina elveţiană”), a murit la vârsta de 40 de ani în urma unui accident care s-a produs sâmbătă, pe Muntele Everest, informează thehimalayantimes.com.

Ueli Steck, celebrul alpinist elveţian, supranumit ”Swiss Machine” (”Maşina elveţiană”), a murit la vârsta de 40 de ani în urma unui accident care s-a produs sâmbătă, pe Muntele Everest, informează thehimalayantimes.com.

Un grup de șase salvatori au descoperit duminică trupul multiplului recordmen mondial, care ar fi alunecat pe o pantă acoperită de gheață. Corpul lui Steck a fost preluat de un elicopter. Durga Datta Dhakal, șeful departamentului de Turism de la Kathmandu, a transmis că trupul lui Steck a fost dus cu elicopterul în localitatea Lukla și de acolo va fi preluat de familie.

Potrivit Departamentului de Turism din Nepal, Ueli Steck conducea o expediție pe Everest, organizată de în Royal Orchid Treks and Expedition din Kathmandu, anunță News.ro. Interesant e că alpinistul elvețian se afla exact în locul în care Dor Geta Popescu, alpinista româncă ucisă de o avalansă în Retezat, visa să ajungă într-o zi.

Primul alpinist din lume a rămas timp de 70 de ani pe munte

Ueli Steck va rămâne „al munților”, chiar dacă trupul lui neînsuflețit a reușit să fie preluat de pe Everest cu ajutorul unui elicopter. Acum 70 de ani, în lipsa unei tehnologii avansate, trupurile multor pionieri de-ai alpinismului - dintre care amintim numele legendarului George Mallory, primul om care a încercat să escaladeze Everestul,"acoperișul lumii" - rămâneau acolo, în locul în care alpiniștii își dădeau ultima suflare. Oameni perfect conservaţi, găsiţi exact în poziţia în care şi-au dat ultima suflare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cel mai cunoscut alpinist care a existat vreodată a fost întrebat de un jurnalist de la The New York Times de ce vrea să urce Everestul, a dat un răspuns legendar: „Pentru că există!” ("Because it is there!"). Se întâmpla în 1924.


Mallory a murit în acea expediție, iar trupul său a rămas conservat acolo aprope şapte decenii. Abia în 1990 a fost identificat. Unii zic că trupul a fost recuperat, alţii că nu. La o altitudine de peste 8.000 de metri, salvamontiștilor le este practic imposibil să mai recupereze cadavrele.

Surse: News.ro/ thehimalayantimes.com

MAE: Atenționare de călătorie: Norvegia! Instituirea controlului tuturor persoanelor la frontiere începând cu 1 mai... VIDEO. Cel puţin 20 de pasageri au fost răniţi din cauza turbulenţelor puternice! Scenele dramatice surprinse în timpul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x