Antena Căutare

UPDATE! Un roman s-a autoincendiat in fata sediului Presedintiei Italiei, in centrul Romei

Un roman in varsta de 55 de ani si-a dat foc in fata sediului Presedintiei Italiei, in centrul Romei. Barbatul a fost transportat la spital.

UPDATE: Potrivit presei italiene, romanul a recurs la acest gest deoarece a fost disponibilizat. El ii adresase, in luna martie, un mesaj video presedintelui Giorgio Napolitano, in care spunea ca se simte terorizat si discriminat de compania la care lucra ca sofer. Barbatul intrase de cateva ori in greva foamei si s-a adresat si Curtii Europene a Drepturilor Omului.

"Nu am venit in Italia pentru a cersi. Platesc taxele si contributiile. Sunt un om serios. Dar ultimii trei ani au fost un cosmar. Compania nu mi-a permis sa nici macar sa merg la inmormantarea mamei. Fiica mea are sase ani. S-a nascut aici. Ea viseaza in limba italiana", spunea romanul, in inregistrarea video.

"Am certificat care atesta ca am suferit si sufar de probleme de sanatate, lucru pe care compania la care lucrez l-a stiut permanent. In acesti ani, am suferit ofense rasiale din partea angajatorilor, am fost amenintat cu violente fizice, cu izolarea, cu subminarea prestatiilor lucrative si am fost criticat permanent. Voi continua lupta mea cu orice pret", a mai spus romanul.

In jurul orei 15.00, ora Romaniei, barbatul s-a autoincendiat in fata cladirii Presedintiei Italiei. El a fost vazut de o patrula de carabinieri, care a intervenit. Unul dintre acestia a suferit arsuri usoare la o mana, in incercarea de a-l salva pe barbat.

Barbatul a fost transportat la Spitalul Sant'Eugenio din Roma, iar acum se afla in fara oricarui pericol.

Conform Corriere della Sera, barbatul are 55 de ani si locuileste in localitate Pinerolo, din nordul Italiei. El are sase copii si a ramas de curand fara loc de munca.

FOTO: trasparenzaelegalita.net


40% dintre copiii de doi ani din Suedia folosesc internetul... Peste 20.000 de greci protesteaza la Atena. Un barbat a murit in urma violentelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x