Antena Căutare

Zika a făcut peste 11.000 de victime în Africa! Un vaccin împotriva virusului ar putea fi disponibil peste un an

Răspândirea infecţiei cu virusul Zika ar putea fi, la nivel global, mai gravă chiar decât epidemia de febră Ebola, care a făcut peste 11.000 de victime în Africa.

Răspândirea infecţiei cu virusul Zika ar putea fi, la nivel global, mai gravă chiar decât epidemia de febră Ebola, care a făcut peste 11.000 de victime în Africa.

Avertismentul vine de la un expert britanic citat de ziarul "Guardian", în ziua în care s-a anunţat că, în Columbia, peste 2000 de femei însărcinate sunt infectate cu Zika. Există şi o veste bună: se lucrează deja la un vaccin şi, dacă totul merge bine, el ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului.

Virusul ZIKA se apropie tot mai mult de România! Infecţia pentru care încă nu există leac se răzpândește cu viteza luminii

Columbia se alătură Braziliei în rândul ţărilor grav afectate de virusul Zika. Numărul persoanelor infectate a crescut dramatic de la o zi la alta iar acum trece de 20.000. Şi mai îngrijorător este că multe dintre ele sunt femei însărcinate.

Dar, în Columbia, Zika nu a provocat, până acum, naşterea unor copii cu creier subdezvoltat, ca în Brazilia. Faptul le dă speranţă femeilor infectate deoarece microcefalia copiilor nou-născuţi este cel mai înspăimântător efect al virusului. Oamenii de ştiinţă relevă, însă, că acest efect NU apare în toate cazurile.

Deocamdată, lupta împotriva virusului Zika se concentrează asupra ţânţarilor care-l transmit. Dar mai multe laboratoare din lume încearcă să elaboreze un vaccin. Organizaţia Mondială a Sănătăţii le va coordona eforturile pentru ca leacul să apară cât mai repede.

Carnavalul poartă masca fricii anul acesta! Vor fi mii de poliţişti pe străzi, între carele alegorice... Ţi se înmoaie genunchii! Directorul de ZBOR începe să plângă în direct când vede dezastrul! 13 ani de la TRAGEDIA navete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x