Antena Căutare

UPDATE: Bilanţul victimelor a crescut la 62 de morţi / Incendiu devastator în Portugalia: "Din păcate, pare să fie cea mai mare tragedie pe care am văzut-o"

Cel puţin 25 de oameni au murit în incendii de vegetaţie pădure, de proporţii, în centrul Portigaliei, au anunţat autorităţile citate de BBC News.

Cel puţin 25 de oameni au murit în incendii de vegetaţie pădure, de proporţii, în centrul Portigaliei, au anunţat autorităţile citate de BBC News.

UPDATE 19:03. Un nou bilanț al persoanelor decedate în incendiile de pădure produse sâmbătă, în regiunea Leiria, din centrul Portugaliei, indică 62 de morți și peste 50 de răniți, informează AFP și DPA citând un anunț făcut duminică de secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes.

Guvernul portughez a decretat trei zile de doliu național, începând de duminică, în memoria victimelor acestei tragedii.

Incendiile de pădure se află parțial sub control în două dintre cele patru zone afectate, a mai informat Gomes.

UPDATE: Bilanţul incendiului de vegetaţie din centrul Portugaliei, din regiunea Leiria, a crescut la 43 de morţi şi aproximativ 15 răniţi, a anunţat Guvernul într-un nou bilanţ, precizând că majoritatea victimelor au fost prinse de flăcări în maşinile lor, relatează AFP.

Din păcate, este, fără îndoială, cea mai mare tragedie pe care am cunoscut-o în ultimii ani, pe frontul incendiilor de pădure”, a spus, emo’ionat, premierul portughez Antonio Costa, care a mers la sediul Protecţiei Civile din apropiere de Lisabona.

Numărul victimelor ar putea creşte în continuare”, a spus el. „Prioritatea este salvarea persoanelor care ar putea fi încă în pericol”, a adăugat premierul.

Potrivit secretarului de stat pentru Afaceri Interne, Jorge Gomes, 22 de persoane au fost găsite carbonizate în maşini blocate de flăcări, în timp ce circulau pe drumul care leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pera. Alte trei au decedat în urma inhalării de fum.

UPDATE 10:47. Bilanţul incendiului de vegetaţie din Portugalia a crescut la 39 de morţi, a declarat ministrul de Interne de la Lisabona citat de Associated Press.

___________________________________________________________________________

Majoritatea au murit în timp ce încercau să fugă cu maşinile din zona Pedrogao Grande, aflată la 50 de kilometri sud-est de Coimbra, potrivit Guvernului. Aproximativ 20 de oameni, inclusiv pompieri, ar fi răniţi.

Din păcate pare să fie cea mai mare tragedie pe care am văzut-o în ultimii ani, în ceea ce priveşte incendiile de pădure”, a spus premierul Antonio Costa.

Secretarul de stat de Interne, Jorge Gomes, a anunţat anterior că trei oameni au murit în urma inhalării de fum şi alţi 16 au murit în maşini, pe drumul care leagă Figueiro dos Vinhos de Castanheira de Pera.

Flăcările s-au extins „cu mare violenţă” pe patru fronturi, potrivit lui Gomes. Spania a trimis două avioane de pompieri pentru a ajuta în lupta cu flăcările. Nu se ştie deocamdată ce a provocat incendiul, care a ars şi case din regiune.

Scrisoarea sfâșietoare a unui copil, găsită printre resturile incendiului devastator de la Grenfell Tower, din Londra: &... Dispariție ciudată! Un băieţel român din Cipru este de negăsit, pentru a doua oară, într-o săptămână...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x