Antena Căutare

UPDATE: Nu există niciun supravieţuitor / Un avion rusesc, cu 91 de persoane la bord, a dispărut de pe radare, la 20 de minute după decolare

Un avion rusesc a dipărut de pe ecranele radarelor la câteva minute după decolarea din staţiunea Soci, scrie BBC, citând presa rusă, care invocă surse din Ministerul pentru situaţii de urgenţă.

Un avion rusesc a dipărut de pe ecranele radarelor la câteva minute după decolarea din staţiunea Soci, scrie BBC, citând presa rusă, care invocă surse din Ministerul pentru situaţii de urgenţă.

UPDATE 13:37: Niciun supravieţuitor nu a fost descoperit în Marea Neagră, în locul unde s-a prăbuşit avionul militar de tip Tu-154, a declarat pentru presa rusă general-maiorul Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, relatează Reuters.

Aeronava, la bordul căreia se aflau 93 de persoane - inclusiv zeci de cântăreţi din corul Armatei Roşii, dansatori şi membri ai orchestrei - s-a prăbuşit în mare duminică dimineaţa, în drum spre Siria.

”Nu erau semne de supravieţuitori” la locul prăbuşirii avionului, a declarat generalul. Potrivit AFP, au fost descoperite patru corpuri.

UPDATE: Prăbuşirea în Marea Neagră a avionului militar rus - la bordul căruia se aflau 92 de persoane - ar fi putut fi cauzată de o defecţiune tehnică sau eroarea unui membru al echipajului, dar nu poate fi vorba despre terorism, deoarece avionul era operat de militari, a declarat duminică, în ziua de Crăciun, un oficial rus.

Viktor Ozerov, şeful Comisie pentru Apărare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a declarat, citat de RIA Novosti, că el ”exclude total” terorismul ca posibilă cauză a prăbuşirii, conform AP.

Avionul se afla în drum către baza aeriană rusă din Siria, cu 92 de persoane la bord, atunci când s-a prăbuşit, la scurt timp după decolare, din staţiunea balneară Soci.

Cel puţin un corp a fost găsit, iar Moscova nu spune nimic despre eventuali supravieţuitori.

Ministerul Apărării a publicat lista pasagerilor. Între aceştia se află 64 de membri ai Ansamblului Aleksandrov, inclusiv conducătorul acestuia Valeri Halilov.

Ansamblul Aleksandrov este corul corul oficial al forţelor armate ruse. El include o formaţie de instrumentişi şi o companie de dans.Avionul, de tip Tupolev-154 aparţine Ministerului Apărării şi ducea corul să susţină un concert la baza aeriană rusă din Siria, a anunţat ministerul.

În total, 84 de pasageri şi opt membri ai echipajului se aflau la bordul aeronavei care a dispărut de pe radare la 20 de minute după ce a decolat de la Soci, la ora locală 5.20 (4.20, ora României), unde a făcut escală de la Moscova.

Serviciile de Urgenţă au descoperit fragmente ale aeronavei la 1,5 kilometri de litoralul staţiunii, la o adâncime de 50-70 metri, a anunţat ministerul.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că la bordul avionului TU-154 se aflau 91 de persoane, relatează BBC. Aparatul a dispărut la 20 de minute după decolarea de pe aeroportul din Soci, la ora locală 5.20.

Confor unor informaţii, avionul se îndrepta către provincia siriană Latakia şi a dispărut în timp ce survola apele teritoriale ruseşti. Printre pasageri erau şi reporteri, dar şi o formaţie de muzică militară. În prezent au loc operaţiuni de căutare.

Confor unor informaţii încă neconfirmate, aparatul ar aparţine Ministerului Apărării şi se îndrepta către provincia siriană Latakia.

Avionul a dispărut în timp ce survola apele teritoriale ruseşti şi se pare că printre cei aflaţi la bord erau şi reporteri, dar şi o formaţie de muzică militară.

Crăciun în doliu! Primele imagini de la locul tragediei aviatice. 92 de persoane se aflau la bordul avionului militar r... De Crăciun, pământul s-a cutremurat! Seism de 7,6 grade pe scara Richter în Chile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x