Antena Căutare

UPDATE: Un bărbat deghizat în Moș Crăciun a deschis focul într-un club din TURCIA! 39 de morți și 69 de răniți într-un atac armat la Istanbul. Un NOU atac armat a avut loc în această după amiază la o moschee

Un atac armat a avut loc într-un club de noapte din Istanbul, în timpul unei petreceri de Anul Nou la care participau câteva sute de persoane. Guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, a anunţat că până la 35 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma atacului, iar alte câteva zeci au fost rănite, potrivit Reuters.

Cel puțin 35 de persoane și-au pierdut viața și 40 au fost rănite în noaptea de Revelion, în urma unui atac armat într-un club de noapte din Istanbul. Un bărbat deghizat în Moș Crăciun a deschis focul la întâmplare în timpul unei petreceri de Revelion. Autoritățile vorbesc despre un atac terorist.

UPDATE 19:00 - Consulatul General al SUA din Istanbul îi avertizează pe cetățenii americani să stea la adăpost și să-și limiteze „la un minim absolut” mișcările prin oraș, deoarece, în urma atacului sângeros de azi-noapte, operațiunile de securitate sunt încă în curs de desfășurare.

Ȋntr-un comunicat oficial, Consulatul SUA reamintește că grupurile extremiste continuă eforturile lor agresive de a comite atacuri în zonele locuite sau frecventate de cetățenii americani și străini. Cetățenii americani din Turcia au fost sfătuiți să fie atenți la tot ce se întâmplă în jurul lor și să evite, pe cât posibil, mulțimile mari sau locuri aglomerate, mai ales zonele cunoscute a fi frecventate de occidentali, turiști sau expați.

<

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

UPDATE 17:06 - Un nou atac armat a avut la la Istanbul. De data aceasta, atacul a avut loc la o moschee, unde cel puțin două persoane au fost rănite, din primele informații oferite de turkhabergazetesi.com. Atacatorul a fugit după comiterea faptei.

Atacul armat a avut loc la mai puțin de 24 de ore de la celălalt atac care a avut loc într-un club de noapte, în urma căruia 39 de oameni au murit, iar 69 au fost răniți.

UPDATE 13:45 - Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că, prin astfel de atentate, se urmărește destabilizarea Turciei: „Ei încearcă să provoace haos, să-i demoralizeze pe oameni și să ne destabilizeze națiunea cu aceste atacuri abominabile împotriva civililor. Noi ne vom menține calmulb, vom sta mai aproape unii de alții și nu vom ceda teren în fața unor asemenea jocuri murdare".

UPDATE 03:09: Alte 40 de persoane au fost rănite

De asemenea, alte 40 de persoane au fost rănite în atacul armat, care a avut loc în jurul orei locale 01.30.

”Un terorist cu o armă care avea ţeavă lungă... a dus la capăt în mod brutal şi sălbatic acest atac, după ce a deschis focul spre persoane care erau aici pur şi simplu pentru a sărbători Anul Nou”, a declarat guvernatorul Sahin, aflat la faţa locului.

Unii martori susţin că atacatorul vorbea în limba arabă.

Guvernatorul turc a refuzat să comenteze dacă atacatorul înarmat este în continuare în clubul de noapte, însă presa relatează că este este ascuns printre răniţii din Reina.

UPDATE 02:22: Guvernatorul din Istanbul a anunţat că până la 35 de persoane au fost ucise în atacul armat dintr-un club de noapte

Guvernatorul din Istanbul, Vasip Sahin, a anunţat sâmbătă noapte că până la 35 de persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment după ce un atacator necunoscut a deschis focul la întâmplare într-un club de noapte de pe malul european al Bosforului. Până la 500-600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul din Istanbul, transmite Reuters.

La locul tragediei au intervenit aproximativ 50-60 de ambulanţe.

Anterior, autorităţile turce au susţinut că este vorba despre zeci de răniţi, după ce un atacator înarmat cu un Kalaşnikov a intrat într-un club de noapte din districtul Ortakoy.

Martorii suţin că atacatorul avea mai multe arme cu ţeavă lungă.

”Atacatorul criminal a intrat în clădire cu un Kalaşnikov. Serviciile secrete americane au avertizat în urmă cu o săptămână cu privire la un asemenea incident şi măsuri de securitate au fost luate pentru a evita un atac, inclusiv pe faleză. Şi uitaţi ce s-a întâmplat”, a declarat Mehmet Kocarslan.

De asemenea, atacatorul a împuşcat inclusiv un poliţist şi un civil care erau în faţa clubului de noapte.

Presa turcă susţine că atacul a avut loc în clubul de noapte Reina, care are un renume internaţional şi este frecventat de turişti, artişti, fotbalişti, dar şi de celebrităţi din Turcia.

Iniţial, presa a relatat că ar fi vorba despre doi atacatori. CNN Turk relata că cei doi atacatori au intrat în clubul de noapte îmbrăcaţi în costume de Moş Crăciun, iar mai multe persoane aflate la petrecere au sărit în apă pentru a se salva.

China a trecut în anul 2017. Imagini spectaculoase cu focul de artificii din Hong Kong... Atac armat la Istanbul: Casa Albă condamnă "oribilul" atac terorist. Decizia urgentă luată de Obama...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x