Antena Căutare

Urmărirea a luat sfârșit! Baronul drogurilor, Joaquin 'El Chapo' Guzman, a fost capturat !

Omul care monopolizează piața drogurilor din America centrală și de Nord era considerat cel mai căutat om al planetei și evadase dintr-o închisoare mexicană în urmă cu șase luni

Omul care monopolizează piața drogurilor din America centrală și de Nord era considerat cel mai căutat om al planetei și evadase dintr-o închisoare mexicană în urmă cu șase luni.

"Misiune îndeplinită: l-am capturat. Îi informez pe cetăţenii mexicani că Joaquin Guzman Loera a fost arestat", a transmis Enrique Pena Nieto, președintele Mexicului, prin Twitter.

Guzman era dat în urmărire generală după ce evadase pe 11 iulie 2015 din Penitenciarul Altiplano, situat în apropiere de Ciudad de Mexico.

Joaquin "El Chapo" Guzman conduce cartelul Sinaloa, care este, în prezent, cel mai important cartel al drogurilor din Mexic. Potrivit CNN, consumul de heroină din nord-estul Statelor Unite e alimentat, în mare parte, de către Sinaloa. Guzman a devenit foarte popular în Mexic după ce şi-a extins imperiul drogurilor în toată lumea, în timp ce autorităţile îl căutau. În Statele Unite, Guzman e căutat pentru mai multe infracţiuni, printre care trafic de droguri şi crimă organizată.

Cel mai mare traficant de droguri din Mexic, Joaquin Guzman, cunoscut și sub numele de „El Chapo” (Piticul), a evadat dintr-o închisoare de maximă securitate, printr-un tunel pe care l-a parcurs pe o motocicletă.

Se spune că liderul cartelului drogurilor Sinaloa, cel mai mare din Mexic, ar fi plătit șpăgi în valoare de 50 de milioane de dolari pentru a fi ajutat să evadeze.

Motocicleta îl aștepta pe Guzman la începutul tunelului lung de un kilometru, în care traficantul de droguri a coborât dintr-o încăpere pentru dușuri. Când gardienii nu erau atenți sau se prefăceau că nu văd, Guzman a desprins un grilaj și a coborât în tunel.

Tunelul elaborat a fost construit de inginerii cartelului Sinaloa, care s-au folosit de echipamente sofisticate. Tunelul, a cărui construcție a durat circa un an, era dotat cu sisteme de ventilație și trepte.

Unul dintre apropiații lui Pablo Escobar, respectiv cel mai abil ucigaș al grupării conduse de celebrul traficant columbian de droguri, a declarat că evadarea lui Guzman ar fi costat circa 50 de milioane de dolari doar pentru mite.

Aici se moare de foame! Imagini șocante din orașul sirian Madaya... Cod portocaliu de ploaie cu gheață în Ungaria!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x