Antena Căutare

Veste tristă. Studentul american reținut în Coreea de Nord a murit. Otto Warmbier avea 22 de ani!

Studentul american de 22 de ani Otto Warmbier, repatriat la 13 iunie în Statele Unite cu grave leziuni cerebrale după detenția sa în Coreea de Nord, a murit luni, a anunțat familia sa într-un comunicat

Studentul american de 22 de ani Otto Warmbier, repatriat la 13 iunie în Statele Unite cu grave leziuni cerebrale după detenția sa în Coreea de Nord, a murit luni, a anunțat familia sa într-un comunicat.

"Este datoria noastră tristă să vă anunțăm că fiul nostru Otto Warmbier și-a încheiat călătoria pe pământ. Înconjurat de familia care îl iubește, Otto a încetat din viață (luni) la orele 14.20" (18.20 GMT), la Cincinnati, în Ohio (nord), a scris familia lui.

Când tânărul a revenit acasă, "el era incapabil să vorbească, incapabil să vadă și incapabil să reacționeze la comenzi verbale. Părea foarte dezorientat, neliniștit", potrivit familiei.

Deși "nu i-am putut auzi deloc vocea, într-o zi expresia feței i s-a schimbat — era liniștit. Se afla acasă și credem că și-a putut da seama de acest lucru", au adăugat părinții săi, Fred și Cindy.

"Tratamentul abuziv, atroce și barbar pe care fiul nostru l-a suportat în mâinile Coreii de Nord ne asigură că nu era altă ieșire decât cea pe care o trăim acum", au menționat ei.

Președintele american, Donald Trump, a apreciat vineri ca fiind "cu adevărat îngrozitoare" starea de sănătate a studentului americanrepatriat în Statele Unite în stare de comă după peste un an de detenție în Coreea de Nord.

Otto Warmbier a fost arestat în ianuarie 2016, în timp ce se afla în Coreea de Nord în cadrul unei vizite organizate, pentru că a încercat să fure un afiș de propagandă. El a fost condamnat la 15 ani de muncă forțată de Curtea Supremă nord-coreeană.

La scurt timp după arestarea și procesul său, în martie 2016, studentul a căzut într-o stare de comă ale cărei cauze rămân necunoscute, au afirmat medicii care i-au acordat îngrijiri la Cincinnati, în nordul Statelor Unite. Tipul de leziuni neurologice de care suferă rezultă de obicei în urma unui stop cardio-respirator, au precizat aceștia.

Pe de altă parte, echipa medicală a demontat explicația furnizată de regimul nord-coreean, subliniind că nu a fost găsită nicio urmă de botulism în organismul tânărului.

Un bărbat, posibil român, a intrat cu mașina într-o mulțime de musulmani care ieșeau de la rugăciune!... Atac lângă o moschee din Londra: Presa a dezvăluit identitatea suspectului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x