Antena Căutare

VIDEO! Cel mai puternic om al Planetei a plâns la ultimul său discurs ca președinte al SUA. Obama: "Nu cedați în fața fricii!"

Preşedintele american Barack Obama, cu o cotă de popularitate de invidiat, dar învins din punct de vedere politic, şi-a luat la revedere de la naţiune marţi seară, lansând un nou apel către unitate şi spunând că nu şi-a abandonat viziunea pentru o schimbare progresistă, care, însă, vine în prezent cu o serie de avertismente, relatează CNN.

Preşedintele american Barack Obama, cu o cotă de popularitate de invidiat, dar învins din punct de vedere politic, şi-a luat la revedere de la naţiune marţi seară, lansând un nou apel către unitate şi spunând că nu şi-a abandonat viziunea pentru o schimbare progresistă, care, însă, vine în prezent cu o serie de avertismente, relatează CNN.

Cu vocea gâtuită uneori de emoţie, Obama şi-a trecut în revistă preşedinţia, marcată atât de succese, cât şi de eşecuri. Printre realizările enumerate s-au aflat Obamacare şi drepturile civile pentru minorităţile sexuale. El a subliniat, însă, că munca sa nu s-a încheiat.

Admiţând cu onestitate că discursul politic s-a înăsprit în cursul mandatelor sale, el i-a îndemnat pe americani să îşi reînnoiască eforturile pentru reconciliere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Democraţia nu cere uniformitate”, a spus liderul de la Casa Albă. “Fondatorii noşti s-au certat şi au făcut compromisuri şi s-au aşteptat ca şi noi să facem la fel. Însă a ştiut că democraţia necesită un simţ al solidarităţii – ideea că, în pofida diferendelor noastre externe, suntem împreună în asta, ne ridicăm şi cădem ca unul”, a adăugat el.

Admiţând că, deocamdată, politicile sale sunt blocate la Washington, Obama a recunoscut că “pentru fiecare doi paşi în faţă, avem senzaţia adesea că facem un pas în spate”.

“Democraţia se poate prăbuşi când cedăm în faţa fricii” (Barack Obama)

El şi-a îndemnat susţinătorii să fie vigilenţi şi să apere valorile americane de bază, care ar putea fi asediate. “Democraţia se poate prăbuşi când cedăm în faţa fricii”, a avertizat el, potrivit news.ro. “Deci, aşa cum noi, a cetăţeni, trebuie să rămânem vigilenţi în faţa agresiunii externe, trebuie să ne păzim împotriva unei slăbiri a valorilor care ne fac cine suntem”, a insistat preşedintele american.

De asemenea, el a avertizat în legătură cu o izolare a SUA, spunându-le democraţilor că numai prin implicarea în discursul politic real pot spera să reînnoiască viziunea bazată pe speranţă care l-a adus pe el la Casa Albă în urmă cu opt ani.

“După opt ani ca preşedinte al vostru, încă mai cred acest lucru”, a precizat el. “Şi nu este numai credinţa mea. Este inima bătând a ideii noastre americane – experimentul nostru îndrăzneţ de autoguvernare”, a adăugat Obama.

Discursul lui Obama este încununarea unui turneu de adio ce a durat câteva luni, marcat de interviuri în presa scrisă şi la posturile de televiziune, dar şi de eforturile Casei Albe de a documenta administraţia actuală. În toată această perioadă, el a încercat să sublinieze realizările preşedinţiei sale folosind date statistice care arată că ţara este într-o situaţia mai bună decât în urmă cu opt ani.

Credit foto: Hepta

Gerul polar şi ninsorile abundente continuă să facă victime în Europa... Fumătorilor nu le vine să creadă! Fumatul va fi interzis începând cu 2033...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x